Ο λεγεωνάριος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο λεγεωνάριος

Φέλιξ ο Λουζιτανός

Jesus Sanchez Adalid

21.20€ -27% 15.48€
Το έτος 248, η Ρώμη ετοιμάζεται για τον εορτασμό των χιλίων χρόνων από την ίδρυσή της. Ο αυτοκράτωρ Φίλιππος ο Άραψ, που μόλις έχει επιστρέψει νικητής από έναν αιματηρό πόλεμο με τους Πέρσες, θέλει οι γιορτές αυτές να μείνουν αλησμόνητες στον λαό της μεγάλης πρωτεύουσας του κόσμου και γι΄ αυτό επιστρατεύει καλλιτέχνες, μονομάχους , ακροβάτες, ηθοποιούς και πλήθη λεγεωναρίων σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά. Ωστόσο, ο Φέλιξ ο Λουζιτανός, αρχηγός του επίλεκτου σώματος των ιππέων που πολεμά εναντίων των βαρβάρων στις παραδουνάβιες περιοχές, θα γίνει μάρτυρας μιας αιματηρής στάσης που θα προκαλέσει την ανατροπή του αυτοκράτορα. Ο Δέκιος, ο νέος ελέω στρατού αυτοκράτωρ, ένας αυστηρός αλλά δίκαιος άνδρας, που ονειρεύεται να ξαναδώσει στη Ρώμη την παλιά της αίγλη, θα στείλει τον Φέλιξ στην Καρχηδόνα, ως πρεφέκτο της εκεί ρωμαϊκής λεγεώνας. Στην παράξενη αυτή αφρικανική χώρα ο Φέλιξ θα γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του και θα έρθει σε επαφή με την μισητή αίρεση των χριστιανών, μια ανατολίτικη νεοεμφανιζόμενη θρησκεία που έχει αρχίσει πλέον να απειλεί σοβαρά τα θεμέλια της αυτοκρατορίας.
Ελένη Κεκροπούλου

Ελένη Κεκροπούλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.

Ιφιγένεια Σταροπούλου (Μεταφραστής)


Jesus Sanchez Adalid

Jesus Sanchez Adalid (Συγγραφέας)

Ο Χεσούς Σάντσεθ Ανταλίδ γεννήθηκε στο Ντον Μπενίτο του Μπαντάχοθ τον Ιούλιο του 1962, αλλά έζησε αρκετά χρόνια στη Βιλανουέβα ντε λα Σερένα. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και άσκησε το επάγγλεμα του δικηγόρου επί αρκετά χρόνια. Εν συνεχεία σπούδασε φιλοσοφία και Θεολογία. Είναι τακτικός συνεργάτης σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Το 1998 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Felipe Trigo για τη νουβέλα του La fuente del Atenor.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
575
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.683 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση