Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας

Φαγάκια με κρεατικά

Εύη Λ. Βουτσινά

19.08€ -26% 14.12€

Μπορεί να τρώμε καλά όταν βγαίνουμε έξω (κάτι που χωράει πολλή συζήτηση),αλλά ο κύριος όγκος των γευμάτων μας είναι στο σπίτι και εδώ δεν τα πάμε καλά. Για το τι φταίει υπάρχουν πολλές γνώμες. Η δική μου είναι ότι αλλάξαμε εποχή, μεταβλήθηκαν οριακά οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας σε πολύ μικρό διάστημα και δεν προλάβαμε να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα.
Σ` αυτόν τον τομέα της προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει η `Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας` με εύκολες και πολυδοκιμασμένες συνταγές.
Στον τόμο που έχετε στα χέρια σας θα βρείτε συνταγές με κρεατικά, ενώ υπάρχουν κι άλλοι δύο τόμοι, πάντα με συνταγές που αφορούν το καθημερινό τραπέζι. Στον έναν απ` αυτούς θα βρείτε συνταγές για σαλάτες, γλυκίσματα και ένα σωρό μικροπράγματα: αναψυκτικά, σπιτικά λικέρ κ.ά. Στον άλλον έχουν συμπεριληφθεί τα φαγάκια χωρίς κρέας. Μέρος από αυτό το υλικό έχει μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, όπου είχα σύντομη καθημερινή εκπομπή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εύη Λ. Βουτσινά

Εύη Λ. Βουτσινά (Συγγραφέας)

Η Εύη Boυτσινά γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα, όπου και έζησε μέχρι το 1968. Έκανε σπουδές αγγλικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίδαξε αγγλικά, ιδιωτικά, για μερικά χρόνια. Εδώ και μια εικοσιπενταετία ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Παράλληλα ασχολείται και με τη θεωρητική πλευρά της γαστρονομίας και αρθρογραφεί σχετικά. Επίσης καταγράφει συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το υλικό των καταγραφών είναι και η αφετηρία για το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς της ως μαγείρισσας. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Το ψωμί" κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η Β΄ έκδοση το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η τετράτομη "Γεύση Ελληνική" είναι το δεύτερο έργο της γύρω από τη γαστρονομία (Εκδόσεις Καστανιώτη 1998, 2007). Ακολούθησε η τρίτομη "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και το "Κρόκος-σαφράν" (Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, 2004). Έχει εκδώσει επίσης το τρίτομο έργο "Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο" (Εκδόσεις Κτίστη, 1981). Θα ήθελε να μαγειρέψει για τον Θεόδωρο Ντοστογιέφσκι, για τους Μπητλς, για τον Μάρκο Βαμβακάρη και για τον Βαν Γκογκ και πιστεύει πως μια μέρα θα τα καταφέρει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 3
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
158
Διαστάσεις:
23x13
Βάρος:
0.321 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση