Η κόρη του χρόνου
zoom in
15.00€ -30% 10.47€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600120080

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Gutenberg

Ο Άλαν Γκραντ, επιθεωρητής της Scotland Yard, αν και ακινητοποιημένος στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού ατυχήματος, επιχειρεί να εξιχνιάσει το πιο πολυσυζητημένο έγκλημα στην ιστορία της Αγγλίας: τις δολοφονίες δύο πριγκίπων τον 15ο αιώνα, διαδόχων του θρόνου, και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο βασιλιάς Ριχάρδος Γ΄. Όταν ο Γκραντ αναρρώσει, θα έχει ολοκληρώσει την εξιχνίαση του φόνου, όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που περίμενε ο ίδιος ή ο αναγνώστης. Η "Κόρη του χρόνου" (1951) ψηφίστηκε το 1990 ως η καλύτερη ιστορία μυστηρίου όλων των εποχών. Ολόκληρες γενιές αναγνωστών συνεχίζουν να αναρωτιούνται ποια είναι η αλήθεια για τις μακρινές εκείνες δολοφονίες. Η Josephine Tey (ψευδ. της Elizabeth Mackintosh, 1896-1952) ήταν μυθιστοριογράφος και θεατρική συγγραφέας, εξέχουσα μορφή των αγγλικών γραμμάτων.

Josephine Tey (Συγγραφέας)

Η Josephine Tey (ψευδ. της Elizabeth Mackintosh, 1896-1952) ήταν μυθιστοριογράφος και θεατρική συγγραφέας, εξέχουσα μορφή των αγγλικών γραμμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στράτος Μυρογιάννης

Στράτος Μυρογιάννης (Μεταφραστής)

Ο Στράτος Μυρογιάννης πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με θέμα την εμφάνιση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας στην εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές σχετίζονται με τη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τη Θεωρία της Λογοτεχνίας και έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε και το πτυχίο του στην Ελληνική Φιλολογία. Έχει διδάξει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τον Ευρωπαϊκό και Νεοελληνικό Διαφωτισμό αλλά και με ζητήματα αφηγηματολογίας στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "The Emergence of a Greek Identity (1700-1821) (Cambridge Scholars Publishing). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Σύγχρονη Ιστορία, και ειδικότερα η Ιστορία των Εννοιών, και η κατασκευή των εθνικών ταυτοτήτων στην Ευρώπη από την Αναγέννηση μέχρι την εποχή μας. Ασχολείται, επίσης, ερευνητικά με ειδικότερα ζητήματα θεωρίας της λογοτεχνίας καθώς και με την ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
309
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση