Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

13.90€ -10% 12.51€

Μια μαγική χριστουγεννιάτικη νύχτα φέρνει στη ζωή...

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Νονός Ντρόσελμάγερ εμφανίζεται με δώρα πανέμορφα και μαγικά για τα μικρά βαφτιστήρια του. Κομψές μπαλαρίνες, ένα δέντρο-θαυμάτων, όμορφα βιβλία, ένα εντυπωσιακό κάστρο και μια όμορφη κούκλα καρυοθραύστη. Η Μαρί ερωτεύεται αυτή τη γοητευτική κούκλα και θέλει να αναλάβει τη φροντίδα της. Ωστόσο, όταν το ρολόι σημαίνει μεσάνυχτα, κάτι απίστευτο συμβαίνει σ’ αυτές τις χειροποίητες κούκλες... ζωντανεύουν, η μια μετά την άλλη. Η Μαρί παρασύρεται σ’ ένα απίστευτο ταξίδι με τον Καρυοθραύστη, σε τούτη τη μαγική κλασική ιστορία του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Με την υπέροχη, πρωτότυπη εικονογράφησή της, η βραβευμένη καλλιτέχνης Gail De Marcken αποδίδει με τον πιο όμορφο τρόπο το πνεύμα αυτού του εκπληκτικού παραμυθιού.

Gail de Marcken

Gail de Marcken (Εικονογράφος)

Η Γκέιλ ντε Μάρκεν λατρεύει τη ζωγραφική. Περνά τα καλοκαίρια της στα δάση κοντά στο Έλι της Μινεζότα, ενώ τους χειμώνες προτιμά να κάνει μακρινά ταξίδια με τον άντρα της. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές για τη δουλειά της.

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (Συγγραφέας)

Ο Ernst Theodor Amadeus Hoffmann (1776-1822), εμβληματική μορφή του ρομαντισμού στη γερμανική λογοτεχνία έζησε στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Κένιγκσμπεργκ της Πρωσίας από γονείς νομικούς. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τέχνες, ιδιαίτερα τη μουσική και τη ζωγραφική, και διακρίθηκε για τις διανοητικές του ικανότητες. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο πρωσικό δημόσιο. Εγκατέλειψε τη νομική για να εργαστεί ως μουσικός (έγραψε την όπερα "Undine" το 1814), μουσικοκριτικός και διευθυντής ορχήστρας. Στα τριάντα του όμως συνειδητοποίησε ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ύψος των μουσικών που θαύμαζε (ανάμεσά τους ο Mozart, προς τιμήν του οποίου το A. - Amadeus στην υπογραφή του), κι έτσι στράφηκε στη συγγραφή. Μετά την έκδοση των πρώτων διηγημάτων του, ο Hoffmann έγινε γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της εποχής του. Έγραψε πολλές ιστορίες, όπου η πραγματικότητα πλέκεται με δεξιοτεχνία με τη φαντασία αλλά και με κωμικά γεγονότα. Τα έργα του, κυρίως το "Νυχτερινά κομμάτια" (1816), ήταν από τα πρώτα έργα "φρίκης" και επηρέασαν βαθιά πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς, ανάμεσά τους τον Έντγκαρ Άλαν Πόε, τον Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον και τον Φραντς Κάφκα, ενώ η "Δεσποινίς ντε Σκιντερί" μπορεί να θεωρηθεί ένας προάγγελος της "Μις Μαρπλ" της Αγκάθα Κρίστι. Εμπνευσμένος ίσως από τη δική του πάλη να συμφιλιώσει την καριέρα του με τις δημιουργικές του φιλοδοξίες, έδινε σε πολλούς από τους χαρακτήρες του διχασμένη προσωπικότητα, έντιμοι τη μέρα, δολοφόνοι και κλέφτες τη νύχτα. Πολλά χοροδράματα στηρίζονται σε έργα του όπως τα: "Κοπέλια" του Ντελίμπ, "Καρυοθραύστης" του Τσαϊκόφσκι και "Καρντιγιάκ" του Χίντεμιτ, ενώ πολλά άλλα διασκευάστηκαν για το θέατρο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νέστορας Γ. Χούνος (Μεταφραστής)


Wren Maysen (Διασκευαστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
56
Διαστάσεις:
25x25
Βάρος:
0.386 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση