Λύσεις υπάρχουν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λύσεις υπάρχουν

Δέκα παραδείγματα από χώρες που έλυσαν κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας

Jonathan Tepperman

9.00€ -10% 8.10€

Πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της οικονομικής ανισότητας; Πώς καταπολεμάται η διαφθορά; Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος για να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα;

Όλες οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Ποιες είναι οι λύσεις;

Ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Τέπερμαν ταξίδεψε σε δέκα τοποθεσίες του πλανήτη και κατέγραψε πώς διάφορες χώρες έλυσαν δέκα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Ποιο ήταν το πρόγραμμα που εφάρμοσε η Βραζιλία για να καταπολεμήσει την ακραία φτώχεια; Πώς η κυβέρνηση του Μεξικού εξασφάλισε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και εφάρμοσε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα; Πώς εξαφάνισε μέσα σε λίγα χρόνια τη διαφθορά η Σιγκαπούρη; Ο Τέπερμαν μίλησε με τους ηγέτες που εφάρμοσαν τις επιτυχημένες πολιτικές, και περιγράφει όχι μόνο τις διάφορες πτυχές τους, αλλά και πώς έφτασαν από θεωρίες, υποσχέσεις και νομοσχέδια να γίνουν πράξη.

Τα αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Το "Λύσεις υπάρχουν" είναι ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για σύγχρονους πολιτικούς και απαιτητικούς πολίτες.

Σώτη Τριανταφύλλου

Σώτη Τριανταφύλλου (Μεταφραστής)

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει συλλογές διηγημάτων ("Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι", "Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ", "Άλφαμπετ Σίτυ"), βιβλία για τον κινηματογράφο ("Κινηματογραφημένες πόλεις", "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992", "Νέος αγγλικός κινηματογράφος", "Σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος", "Φρανσουά Τριφό", "Τζων Κασσαβέτης". "Μίκαελ Χάνεκε", κ.ά.), μυθιστορήματα ("Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης", 1996, "Αύριο, μια άλλη χώρα", 1997, "Ο υπόγειος ουρανός", 1998, "Το εργοστάσιο των μολυβιών", 2000, "Φτωχή Μάργκο", 2001, "Άλμπατρος", 2003, "Κινέζικα κουτιά", 2006, "Λίγο από το αίμα σου", 2011, "Για την αγάπη της γεωμετρίας", 2012, "Σπάνιες γαίες", 2013, "Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο", 2017), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: "Γράμμα από την Αλάσκα", "Θάνατος το ξημέρωμα", "Η φυγή", "Συγχώρεση", "Πιτσιμπούργκο", "Η ταφή της Οφηλίας", "Μηχανικοί καταρράκτες", τα αυτοβιογραφικά βιβλία: "Ο χρόνος πάλι", "Αστραφτερά πεδία", τα βιβλία για παιδιά: "Η Μαριόν στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση", "Γράμμα από ένα δράκο", "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά)" και για εφήβους και νέους: "Αφρικανικό ημερολόγιο", "Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής", "Μιλώντας για την Έκφραση Έκθεση". Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: "Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος" και "Για τη σημαία και το έθνος". Μόνη της, το βιβλίο "Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση". Τα άρθρα της στην εφημερίδα "Athens Voice" συγκεντρώθηκαν στους τόμους: "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων", 2012, "Η ενδέκατη ώρα", 2014, "Ασκήσεις αταραξίας", 2015, "Οι δυσκολίες των πεδιάδων", 2017.

Jonathan Tepperman (Συγγραφέας)

Ο Τζόναθαν Τέπερμαν γεννήθηκε στο Γουίντσορ του Καναδά και ζει στο Μπρούκλιν. Σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Γέιλ και νομική στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Νέας Υόρκης. Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Foreign Affairs από τον Φεβρουάριο του 2011. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Newsweek, ως ρεπόρτερ στο Ισραήλ και ως συντάκτης ομιλιών του πρώην Αμερικανού πρέσβη στον ΟΗΕ Morris B. Abram. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά (The Νew York Times, The Atlantic, The New Republic), και έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα όπως "The U.S. vs Al Qaeda: A History on the War on Terror" (2011), "The Clash of Ideas: The Ideological Battles That Made the Modern World and Will Shape the Future" (2011). "Iran and the Bomb: Solving the Persian Puzzle" (2012). To βιβλίο του "The Fix: How Nations Survive and Thrive in a World in Decline" πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά τον Σεπτέμβριο του 2016.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
367
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.554 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση