Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ

Οι προσωπικότητες και οι αντιπαραθέσεις που διαμόρφωσαν την Αμερική

Jeffrey Rosen

29.68€ -33% 19.89€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600231175

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    παπαζήσης

"Ο Jeffrey Rosen συνδυάζει τα σαγηνευτικά χαρίσματα ενός κορυφαίου αφηγητή, την οξυμένη αντίληψη ενός κορυφαίου δημοσιογράφου και τη διεισδυτική ενόραση ενός επιστήμονα, βαθύ γνώστη των νομικών και πολιτικών πτυχών του θέματος του. Σπανίως θα χαρακτήριζα ένα βιβλίο ως "αναγκαίο εγχειρίδιο" για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ή για κάθε Πρόεδρο και Γερουσιαστή που αντιμετωπίζει το δυσχερές καθήκον του διορισμού και της επιβεβαίωσης του διορισμού των μελών του δικαστηρίου αυτού, καθώς και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το τι διακυβεύεται. Είναι ακριβώς το κατάλληλο βιβλίο για το σκοπό αυτό". (Laurence Tribe) "Ο Jeffrey Rosen, ένας από τους οξυδερκέστερους μελετητές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναγνωρίζει ότι η προσωπικότητα των δικαστών παίζει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αμερικανικού δικαίου. Το συναρπαστικό βιβλίο του επικεντρώνεται σε μερικά από τα δραματικότερα και πιο καθοριστικά κεφάλαια της αμερικανικής νομικής ιστορίας, τα οποία περιγράφονται ως βαθύτατα ανθρώπινα συμβάντα, κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθαν στο προσκήνιο η ιδιοσυγκρασία και η νομική φιλοσοφία των δικαστών". (Sean Wilentz)
Ξενοφών Ι. Κοντιάδης

Ξενοφών Ι. Κοντιάδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Ξενοφών Κοντιάδης γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και το Μόναχο. Δίδαξε από το 1998 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου εκλέχθηκε το 2006 Καθηγητής και το 2010 Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2016 είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 2006. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Institute for EuropeanConstitutional Sciences (Γερμανία) και Συντονιστής της Ερευνητικής Ομάδας "Constitution-Making and Constitutional Change" της International Association of Constitutional Law. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο Τύπο. Ασκεί δικηγορία από το 1992 στο πεδίο του διοικητικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. www.contiades.gr

Γιάννης Α. Τασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)


Αικατερίνη Ρωξάνα (Μεταφραστής)

Η Αικατερίνη Ρωξάνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Πτυχιούχος Νομικής Αθηνών (1987). Απόφοιτος του Τμήματος Γενικής Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1991) και του Τμήματος Διοικητικής Δικαιοσύνης της Εθνικής Σχολής Δικαστών (1997). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (2004-2005) και στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Assas (Paris II) (2005-2006). Υπηρέτησε επί πενταετία στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης, όπου ασχολήθηκε με ζητήματα υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων (1991-1995). Διετέλεσε ειδική εισηγήτρια στην επιτροπή σύνταξης του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 2683/1999). Διορίστηκε Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 1997. Προήχθη σε Πάρεδρο το 2004.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
464
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.697 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση