Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Συλλογικό έργο

Άννα Τσιλιγκίρογλου - Φαχαντίδου

Κωνσταντίνα - Βασιλική Ιακώβου

12.00€ -10% 10.80€
Πολλές φορές θέλουμε να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά μας για τους κινδύνους του διαδικτύου και δεν ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε, τί να πούμε. Η καινούρια τεχνολογία μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις γενιές, τα παιδιά είναι ιθαγενείς στο διαδίκτυο, ενώ οι μεγαλύτεροι "μετανάστες". Αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια ιδιαίτερα νοσταλγικές είναι οι στιγμές που οι παππούδες μας διηγόταν παραμύθια. Στο παραμύθι μας η γιαγιά Σοφία γεμάτη εμπειρίες από τη ζωή και ο εγγονός Χαραλαμπούλης, που η γιαγιά του επιθυμεί να είναι πάντα χαρούμενος, κουβεντιάζουν για το διαδίκτυο, για το cyberbullying. Ο εγγονός απορεί για τις γνώσεις της γιαγιάς και η γιαγιά απολαμβάνει τη συζήτηση, ξέρει ότι βοηθάει και μαθαίνει για τη σχολική ζωή του εγγονού. Το παραμύθι τελειώνει με σαφείς οδηγίες για το cyberbullying από τη γιαγιά και με την παρότρυνσή της για τη χρησιμότητα της ανάγνωσης παραμυθιών και βιβλίων. Αντί επιλόγου δίδονται οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του cyberbullying, φαινομένου όχι μόνο μεταξύ παιδιών στο χώρο του σχολείου, αλλά και γενικότερα στις μέρες μας και στους χώρους εργασίας, working place bullying.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Τσιλιγκίρογλου - Φαχαντίδου

Άννα Τσιλιγκίρογλου - Φαχαντίδου (Συγγραφέας)

H Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έχει δύο ειδικότητες: Παιδιατρική και Κοινωνική Ιατρική. Πήρε επίσης την υποειδικότητα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Great Ormond Street του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής του ΑΠΘ με "άριστα" το 1982. Είναι FSRH, δηλαδή μέλος της "Βασιλικής Ακαδημίας για την Κοινωνία και την Υγεία" του Ηνωμένου Βασιλείου. Έγραψε διδακτικά βιβλία: Ανατομία, Υγιεινή, Διατροφή για Υγεία, Άσκηση και Αθλητισμό, Παιδική Ανάπτυξη και Υγεία. Υπηρέτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Πρωτοβάθμια Καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ. Τώρα κατέχει τον τίτλο της Ομότιμης Καθηγήτριας του ΑΠΘ. Είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής, μέλος του ΔΣ της Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών UNESCO και της Αμφικτυονίας του Ελληνισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα - Βασιλική Ιακώβου (Συγγραφέας)

Φοιτήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Γκουντσίδου (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Γκουντσίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Σπούδασε Φυσική στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές ως Ραδιοηλεκτρολόγος. Είναι μέλος της Δ.Ε. του ευρωπαϊκού προγράμματος για το Cyberbullying, του Appearance Matters-Tackling the Physical and Psychosocial Consequences of Dissatisfaction with Appearance καθώς και του "We CAN Δράση Επιμόρφωσης Γονέων για τον κυβερνοεκφοβισμό". Έλαβε μέρος σε δεκάδες διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με εργασίες για το cyberbullying και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου "Cyberbullying through the new media-findings from an international network", με την επιμέλεια του καθηγητή Peter K Smith, "Psychology Press Taylor and Francis Group", London and New York, 2013.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.1 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση