Ποιήματα
zoom in
11.00€ -10% 9.90€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786185142100

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2016

  • Εκδότης

    poema

ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ Η τέχνη του χαμού δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί τόσα πολλά πράγματα φαίνονται προσηλωμένα στο να χαθούν που ο χαμός τους δεν είναι καταστροφή. Χάνεις κάτι κάθε μέρα. Πέρα από την ταραχή σαν χάσεις τα κλειδιά σου, άσχημα η ώρα πάει στα χαμένα. Η τέχνη του χαμού δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί. Ασκήσου λοιπόν να χάνεις πιο γρήγορα να χάνεις πιο πολύ: τόπους και πρόσωπα και όπου προόριζες για σένα να ταξιδέψεις. Τίποτα από αυτά δεν θα φέρει την καταστροφή. Έχασα τη φροντίδα της μητέρας μου. Και κοίτα! Το τελευταίο ή προτελευταίο χάθηκε από τρία σπίτια μου αγαπημένα. Η τέχνη του χαμού δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί. Έχασα δύο πόλεις, αξιαγάπητες. Και πιο πολύ κάποιους κόσμους που ανήκα, δύο ποτάμια, μια ήπειρο. Μου έλειψαν μα δεν ήταν καταστροφή. Ακόμα χάνοντας εσένα (τη φωνή που αστειευόταν, ένα νεύμα που αγαπώ) δεν πρόκειται να πω ψέμα. Είναι προφανές η τέχνη του χαμού δεν είναι δύσκολο να μαθευτεί μολονότι μπορεί να μοιάζει σαν (γράψε το!) σαν καταστροφή.
Γιώργος Παναγιωτίδης

Γιώργος Παναγιωτίδης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Παιδαγωγικά. Είναι διδάκτορας στη Δημιουργική Γραφή, ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Για μια δεκαετία, έως το 2005, συνεργάστηκε με το λογοτεχνικό περιοδικό "Μανδραγόρας" απ΄ όπου κυρίως παρουσίαζε ποιητές. Το ίδιο έκανε και στο Συμπόσιο Ποίησης της Πάτρας. Από τις εκδόσεις "Μανδραγόρας" εξέδωσε τέσσερις ποιητικές συνθέσεις, "Ρύνια", 1η έκδοση το 1985 και 2η έκδοση το 2002, "Τα όντα εκεί" και "Ονόματα μόνο" υπό τον τίτλο "Τα δύο όλα" το 1996 και "Δι΄ οδών" το 2002. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Ερώτων και αοράτων" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης" το 2007 και διακρίθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω" το 2008. Επίσης από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης", κυκλοφόρησαν οι ποιητικές του συλλογές "Ομορφιές αφόρητες" το 2012 και "Κύμα άλμα" το 2014. Το βιβλίο του "Γιώργος Σεφέρης - Βίος και παρωδία", από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης", κυκλοφόρησε το 2014 και βρέθηκε στη μικρή λίστα για τα βραβεία δοκιμίου του περιοδικού "Αναγνώστης" το 2015. Το 2016 κυκλοφόρησε από τις (.poema..) εκδόσεις το βιβλίο "Ελίζαμπεθ Μπίσοπ - Ποιήματα" σε μετάφραση και επίμετρο από τον ίδιο. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και σε λογοτεχνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Ίσος Ιησούς" (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2017), είναι το πρώτο στην Ελλάδα ακαδημαϊκό μυθιστόρημα, προϊόν της διατριβής του στη "Δημιουργική Γραφή".

Elizabeth Bishop

Elizabeth Bishop (Συγγραφέας)

Η Ελίζαμπεθ Μπίσοπ (Elizabeth Bishop) γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1911 στο Γουόρτσεστερ της Μασαχουσέτης. Εξέχουσα Αμερικανίδα ποιήτρια, πολυβραβευμένη και εμβληματική εκπρόσωπος του αμερικανικού μοντερνισμού. Επηρεάστηκε από την ποιήτρια Μαριάν Μουρ, η οποία υπήρξε φίλη της και μέντοράς της. Έζησε για πολλά έτη στη Βραζιλία. Την εποχή αυτή αγάπησε τη νοτιοαμερικανική ποίηση και δέχτηκε επιρροές από το έργο ποιητών όπως ο Μεξικάνος Οκτάβιο Παζ. Τη δεκαετία του 1970 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όπως κατά το μείζον ισχύει για την αμερικανική ποίηση, η Μπίσοπ εξέδιδε με φειδώ, τα ποιήματά της μετά βίας φτάνουν τα εκατό, αλλά η αίγλη της τεχνικής της είναι εκπληκτική. Το πρώτο της βιβλίο "North & South" εκδόθηκε το 1949 και κέρδισε το βραβείο ποίησης Houghton Mifflin. Εννέα χρόνια αργότερα εκδόθηκε το βιβλίο της "Poems North & South - A Cold Spring", το οποίο περιελάμβανε δεκαοχτώ επιπλέον ποιήματα πέραν αυτών του πρώτου. Αυτό το βιβλίο κέρδισε το βραβείο Pulitzer το 1956. Το 1965 εξέδωσε το "Questions of Travel", φανερά επηρεασμένο από τη ζωή της στη Βραζιλία. Το "The Complete Poems" που εκδόθηκε το 1969, περιείχε οκτώ επιπλέον ποιήματα και κέρδισε το National Book Award. Πέθανε στη Βοστόνη τον Οκτώβριο του 1979.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση