Ιστορίες της πόλης μας: Λάρισα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες της πόλης μας: Λάρισα

Διαγωνισμός διηγήματος

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη

17.00€ -10% 15.30€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9786185067182

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    iWrite

Οι Εκδόσεις iWrite, στα πλαίσια του διαγωνισμού "Ιστορίες της Πόλης μας" προσκάλεσαν όλους τους συγγραφείς της Λάρισας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να συμμετέχουν με ένα διήγημα τους που σαν φόντο να έχει την πόλη τους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του πολιτισμού της Λάρισας, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος μας, να γνωρίσουμε όλοι την Λάρισα μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, μία ιστορία μυστηρίου, να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό - βιωματικό πάντα τρόπο. Και τα καταφέραμε! Η συμμετοχή ήταν ένθερμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως η δημιουργικότητα δεν είναι χάρισμα των λίγων, αλλά ικανότητα των πολλών. Στο βιβλίο αυτό λοιπόν είναι συγκεντρωμένα όλα τα διηγήματα που ξεχώρισαν, συνθέτοντας μια πραγματικά συλλεκτική συλλογή. Συμμετέχουν με έργα τους οι: Αντώνης Λαγαρίας, Απόστολος, Λαγαρίας, Άρτεμις Ζαχαράκη, Βαγγέλης Μαγγανάς, Βαγγέλης Ντελής, Βασιλική Μακρυδάκη, Γιώργος Ζημιανίτης, Ευδοκία Π. Χατζηδημητρίου, Ευστάθιος Γαϊτανίδης, Θανάσης Μάργαρης, Θάνος Κυρατζής, Καλλίτσα Γ. Δικτά, Κατερίνα Τ. Πανταζίδου, Κωνσταντίνα Κότση, Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη, Κωνσταντίνα Σδραβοπούλου, Κωνσταντίνος Γκουντρουμπής, Λίδα Ζαχοπούλου, Μαρία Γ. Ρίζου, Μαρία Ευθυμίου, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριάννα Π. Σβερώνη, Μιχάλης Νικολάου, Νεκτάριος Μπουτεράκος, Νίκος Τακόλας, Παγώνα Ζ. Καραϊσκου, Στέλλα Σαράφη, Φαίδρα Γατσαρούλη, Φωτεινή Ανδρονιάδου, Χριστίνα Γ. Τσιαούση, Χρυσαυγή Κ. Παπαδημητρίου και τα παιδιά από το Δημιουργικό Εργαστήρι "Το Κονάκι".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Γκαλμπογκίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Εγκαταστάθηκε σε ηλικία 17 ετών στην Αθήνα, ακολουθώντας τις σπουδές της στον χώρο των τεχνολογικών επιστημών. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Πληροφορικής, και συνέχισε με τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ανάλυση αλγορίθμων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συνεχίζοντας την πορεία της πάνω στο αντικείμενο των σπουδών της, ενώ ο κόσμος της λογοτεχνίας, σαν ένας καλός σύντροφος, την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Η αγάπη της για τα βιβλία και η συνεχής ανάγκη για έκφραση, την παρακίνησε να λάβει για πρώτη φορά μέρος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων iWrite (2013), καταφέρνοντας, μάλιστα, να συμμετάσχει στην ανθολογία διηγημάτων που συντέλεσε το βιβλίο "Ιστορίες της Πόλης μας, Λάρισα". Σήμερα συνυπάρχει μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων, της τεχνολογίας και της λογοτεχνίας, ικανοποιώντας τις ακόρεστες επιθυμίες για γνώση και εμπειρία που ο καθένας από αυτούς μπορεί να της προσδώσει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Τακόλας

Νίκος Τακόλας (Συγγραφέας)

O Νίκος Τακόλας γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Κατάγεται από το χωριό Αβδέλλα της Πίνδου. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στην ταραγμένη δεκαετία του ’70. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικά και οικονομικά πεδία. Εργάστηκε στο εξωτερικό και έκανε πολλά ταξίδια. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επαγγελματικά με ενεργειακά θέματα και θέματα Τεχνικού Δικαίου. Γράφει κείμενα επιστημονικά, τεχνικά, οικολογικά και λογοτεχνικά. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με την κινηματογραφική κριτική και το πολιτικό δοκίμιο. Γραπτά του πεζογραφίας, ποίησης και κριτικής υπάρχουν σε περιοδικά λόγου, εφημερίδες και στο διαδίκτυο που αποτελεί για χρόνια τον προσφιλή του χώρο. Η συλλογή διηγημάτων "Το κρυμμένο αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο" είναι το πρώτο του βιβλίο. Το 2014 κέρδισε το Πρώτο Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος, του Διαγωνισμού "Ιστορίες στην Πόλη της Λάρισας" που πραγματοποίησαν οι εκδόσεις iWrite. Επίσης βραβεύτηκε με το 2ο Πανελλαδικό βραβείο στη Βέροια, του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού "Δημήτριος Βικέλας", το 2014.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Δ. Γαϊτανίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Απόστολος Λαγαρίας (Συγγραφέας)

Ο Απόστολος Λαγαρίας γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα. Είναι διδάκτωρ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μουσικός, κιθαρίστας και συνθέτης, ενώ με το καλλιτεχνικό όνομα Strange C συμμετέχει ενεργά σε συγκροτήματα της ανεξάρτητης/εναλλακτικής ροκ σκηνής. Από το 2012 οπότε και άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή, έχει γράψει διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα και έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα διακριθέντα διηγήματα "το Τέρας" (Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός εκδοτικού οίκου "Παράξενες Μέρες, 2013), "Δύο Κόσμοι" (Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός εκδοτικού οίκου "iWrite, 2013) και "Adieu tristesse" (Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός εκδοτικού οίκου "Παράξενες Μέρες και ιστοσελίδας eyelands, 2014), η συλλογή ταξιδιωτικών διηγημάτων "Παλέρμο επί Πέντε" η οποία κυκλοφορεί σε e-book από το λογοτεχνικό περιοδικό "24 Γράμματα" στη σειρά "Εν Καινώ", ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολιτιστικά και λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νεκτάριος Μπουτεράκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Ντελής (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Ντελής γεννήθηκε το 1969 στο χωριό Ορφανά του νομού Καρδίτσας. Το διάστημα 1986-1990 σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ειδικεύτηκε στην προϊστορική αρχαιολογία. Εργάστηκε σε διάφορες ανασκαφές νεολιθικών οικισμών στη Δυτική Θεσσαλία. Διατηρούσε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης από το 1992 έως το 2002, ενώ από το 1996 έως το 2002 διατηρούσε και βιβλιοπωλείο στην Καρδίτσα. Δίδαξε στη Νάξο. Από το 2004 εργάζεται στην Καρδίτσα. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποίησης και πεζογραφίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Η. Ζημιανίτης

Γιώργος Η. Ζημιανίτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Η. Ζημιανίτης γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και κατοικεί. Εργάστηκε ως δάσκαλος. Είχε την επιμέλεια της λογοτεχνικής σελίδας της εφημερίδας "Ελευθερία" Λάρισας. Διηύθυνε το περιοδικό "Λαρισαϊκά Γράμματα". Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Γραφή», που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων: "Μορφές" (1967), "Ενδοστροφή" (1974). Το 1986 κυκλοφόρησε από το περιοδικό "Νέα Σκέψη" σε δύο εκδόσεις το μυθιστόρημα "Χωρίς Φραγμό". Το 1989 εξέδωσε τα διηγήματα "Σιγανή Βροχή" ("Λαρισαϊκά Γράμματα"). Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς στις λαρισαϊκές εφημερίδες: "Ελευθερία" και "Ημερήσιος Κήρυκας". Πήρε το τρίτο βραβείο Πεζογραφίας από το Δήμο Λάρισας το 1972, χρυσό μετάλλιο της Academie Internationale de Lutece (1979) για την "Ενδοστροφή" και του απονεμήθηκε το τρίτο "Ροδίνειο" βραβείο της εφημερίδας "Αμαρυνθιακά νέα" (1989) για το διήγημά του "Να θυμάσαι Αλέξανδρε!".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρτεμις Ζαχαράκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Λαγαρίας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
334
Διαστάσεις:
23χ16
Βάρος:
0.633 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση