Η λίμνη των κύκνων
zoom in
14.46€ -26% 10.70€
Ειρήνη Μάρρα

Ειρήνη Μάρρα (Διασκευαστής)

Η Ειρήνη Μάρρα (1943-1998) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα στα δεκαεφτά της χρόνια με μια μελέτη για την παιδική λογοτεχνία και συνέχισε γράφοντας ποίηση, διηγήματα και κάνοντας μεταφράσεις. Στο χώρο του παιδικού βιβλίου μπήκε το 1974 με τα "Δαντελένια χέρια" και συνέχισε με πλήθος βιβλίων, θεατρικών έργων, μεταφράσεων κλασικών παραμυθιών, καθώς και με τη συγγραφή και παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Δίδαξε λογοτεχνία και μυθοπλασία σε σχολεία και σε σεμινάρια.

Υβέτ Παπαδοπούλου

Υβέτ Παπαδοπούλου (Εικονογράφος)


Vladimir Petrovich Begichev (Συγγραφέας)

Ο Βλαντιμίρ Πέτροβιτς Μπεγκιτσέφ ήταν αξιωματούχος των αυτοκρατορικών θεάτρων της Μόσχας. Εκείνος ανέθεσε, το 1875, στον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ο οποίος ήταν δάσκαλος μουσικής των θετών παιδιών του, να γράψει τη μουσική για τη "Λίμνη των Κύκνων". Ο Μπεγκιτσέφ είχε γράψει το αρχικό λιμπρέτο για το μπαλέτο αυτό, βασιζόμενος σε κάποιο γερμανικό λαϊκό μύθο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Vassily Fedorovich Geltser (Συγγραφέας)

Ο Βασίλι Φεντόροβιτς Γκέλτσερ ήταν χορευτής και διευθυντής σκηνής των αυτοκρατορικών μπαλέτων της Μόσχας. Αναφέρεται από κάποιους ως συνδημιουργός της "Λίμνης των Κύκνων", ενώ άλλοι θεωρούν ότι η συμβολή του και αν ακόμη υπήρξε, ήταν ελάχιστη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (Συνθέτης)

Ρώσος συνθέτης (1840-1893), από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της μουσικής. Τα κοντσέρτα, οι όπερες και οι συνθέσεις του για μπαλέτο κατέχουν εξέχουσα θέση, εξαιτίας της δημιουργικής αφομοίωσης του πνεύματος του ρομαντισμού και της καινοτομίας του στους τομείς της αρμονίας και της αντίστιξης. Πέθανε στην Αγία Πετρούπολη μετά από σύντομη ασθένεια, εννέα μόλις μέρες μετά την πρώτη εκτέλεση της 6ης Συμφωνίας του ή "Παθητικής", που θεωρείται απο τις σπουδαιότερες συνθέσεις του, και τη χλιαρή υποδοχή του κοινού.

 


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
63
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.074 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση