Ματιές στα Βαλκάνια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ματιές στα Βαλκάνια

Σύγχρονος Τουρκικός Κινηματογράφος: 49o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 14-23.11.2008

5.00€

Ματιές στα Βαλκάνια. Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Τουρκικό Κινηματογράφο

Από τα μέσα της δεκαετίας του `90 κάτι φάνηκε να αλλάζει ριζικά στην κινηματογραφία της Τουρκίας. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο σκηνοθέτες που σταδιακά αποδείχθηκε ότι κατόρθωσαν με το έργο τους να δώσουν νέα πνοή στον τουρκικό κινηματογράφο, να του παράσχουν διαβατήριο για το εξωτερικό και να κερδίσουν τη διεθνή αναγνώριση, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και αποσπώντας σε αυτά διακρίσεις. Τώρα, μία δεκαετία μετά, μία νέα γενιά με τα δικά της αισθητά και αφηγηματικά χαρακτηριστικά παρουσιάζει τα πρώτα της έργα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το τμήμα του "Ματιές στα Βαλκάνια" αξιοποιώντας το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά παλαιότεροι και νεότεροι σκηνοθέτες έχουν παραγάγει καινούργια ταινία, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον νέο τούρκικο κινηματογράφο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του Φεστιβάλ να πάρει μία γεύση.

Δέσποινα Μουζάκη, διευθύντρια Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ζωή - Μυρτώ Ρηγοπούλου

Ζωή - Μυρτώ Ρηγοπούλου (Μεταφραστής)

Η Ζωή - Μυρτώ Ρηγοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Είναι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Γκέλυ Μαδεμλή (Μεταφραστής)

Η Γκέλυ Μαδεμλή σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Film Studies στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ [University van Amsterdam] με ειδίκευση στη θεωρία κινηματοράφου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό περιοδικό τύπο και συμμετέχει στο συντονισμό του τμήματος "Ημέρες Ανεξαρτησίας" του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λίλια Ψαρρού (Μεταφραστής)


Τίνα Σιδέρη (Μεταφραστής)


Κατερίνα Φρέιζερ (Μεταφραστής)


Δημήτρης Κερκινός (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
4
Διαστάσεις:
21x30
Βάρος:
0.426 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση