Ευρωπαϊκή ενοποίηση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ευρωπαϊκή ενοποίηση

Μια διαδικασία σύγκλισης ή απόκλισης;

Ιωάννης Βασιλείου

20.00€ -10% 18.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188030947

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Historical Quest

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες προς μια βαθύτερη Ευρωπαϊκή ενοποίηση, καθώς ο βασικός της στόχος είναι η οικονομική σύγκλιση. Παρά το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα κράτη-μέλη έχουν λάβει σημαντικά κονδύλια για την περιφερειακή τους ανάπτυξη, έντονα φαινόμενα περιφερειακής οικονομικής απόκλισης παρατηρούνται ακόμη και σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της Ένωσης και αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες για κοινωνικοοικονομική συνοχή.


Το παρόν βιβλίο εξετάζει κριτικά την υπάρχουσα περιφερειακή οικονομική απόκλιση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με τη νέα διεύρυνση. Σκοπός είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το σχεδιασμό της Περιφερειακής Πολιτικής μετά το 2013, πάντα με κύριο στόχο τη συνοχή, στα πλαίσια μιας ήδη διευρυμένης Ένωσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιωάννης Βασιλείου (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 έλαβε το πρώτο μεταπτυχιακό του δίπλωμα (Master) από το Πανεπιστήμιο του Warwick στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία. Το 2005 έλαβε το δεύτερο μεταπτυχιακό του δίπλωμα (Master) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Διεθνές Οικονομικό Μάνατζμεντ. Το 2011 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Birmingham με εξειδίκευση στις οικονομικές και πολιτικές πτυχές της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2011 ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή πολιτική και οικονομική κατάσταση. http://www.ioannisvasileiou.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
248
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.421 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση