Διπλωματικές εργασίες για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διπλωματικές εργασίες για τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ερευνητική προσέγγιση

Νικόλαος Κατσίκας

Η σειρά `Καινοτομίες στην Εκπαίδευση` αποβλέπει να συμβάλλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψήφιων και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών με δημοσιεύσεις σχετικές με την πραγμάτευση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση, η καταγραφή και η ανάλυση, μέσα από τα εμπειρικά δεδομένα των διαθέσιμων ερευνών, της υπάρχουσας γνώσης και της καταγεγραμμένης εμπειρίας, που αφορά τα Σ.Δ.Ε. στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται στις ερευνητικές προσπάθειες των φοιτητών του ΕΑΠ των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών `Σπουδές στην Εκπαίδευση` κι `Εκπαίδευση Ενηλίκων`. Η μεθοδολογία που επιλέχθηκε είναι η ποιοτική ανάλυση περιεχομένου. Η ανάλυση και ερμηνεία των εμπειρικών δεδομένων έγινε με βάση τη θεματολογία, τις ερευνητικές μεθόδους, την ομάδα-στόχο, τα αποτελέσματα και τις προτάσεις των ερευνών, όπως αποτυπώνονται στο περιεχόμενο των Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών του δείγματός μας. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η θεματολογία των Μ.Δ.Ε. που εκπονήθηκαν για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε αντιστοίχιση με το πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η χρηματοδότηση και η οικονομική αυτοτέλεια, η συνεργασία με τοπικούς φορείς, η προβολή και η επέκταση του θεσμού των Σ.Δ.Ε. σε ανώτερη βαθμίδα είναι οι σημαντικότερες προτάσεις των Μ.Δ.Ε. του δείγματος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου

Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Ταρατόρη είναι ομότιμη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επιστημονική και ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα Παιδαγωγικής του Σχολείου, της διδακτικής μεθοδολογίας και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου

Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς)

Είναι καθηγητής της Σχολικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα της Παιδαγωγικής του Σχολείου, με κεντρικούς άξονες αναφοράς τη σχολική διδασκαλία, και σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εκπαιδευτική πολιτική.

Νικόλαος Κατσίκας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.317 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση