Φθινοπωρινά φυλλορροήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φθινοπωρινά φυλλορροήματα

Θύμησες από την παλιά Λευκωσία, τους ανθρώπους και τις ιστορίες της

Σταύρος Γ. Μαρτούδης

Σ` αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην περίοδο από το 1930 μέχρι σχεδόν το 1980 και την περιγράφει όπως τη γνώρισε, όπως την έζησε και όπως τη θυμάται.
Χωρίς να παραλείπει τους γύρω χώρους και άλλα μέρη του νησιού, αναφέρεται ιδιαίτερα στην παλιά Λευκωσία και περιγράφει τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα, τις γραφικές ομορφιές της, αλλά και τις καταστροφές που υπέστη αυτή την περίοδο.
Αναφέρεται επίσης στους ανθρώπους που έζησαν τότε σ` αυτούς τους τόπους, τις ασχολίες και τις δουλειές τους, τον τρόπο της ζωής τους, αλλά και τα βάσανα και τους αγώνες τους.
Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν παλαιότεροι για να θυμηθούν, και νεώτεροι για να γνωρίσουν.

Σταύρος Γ. Μαρτούδης

Σταύρος Γ. Μαρτούδης (Συγγραφέας)

Ο Σταύρος Μαρτούδης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Πήρε τα πρώτα γράμματα στο Ελένειο. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Παθολογία και πήρε μεταπτυχιακά στην Ακτινολογία, την Αναισθησιολογία και τον Βελονισμό. Παρακολούθησε πολλά ιατρικά σεμινάρια και συνέδρια, δημοσίευσε δεκάδες ιατρικές και άλλες μελέτες και εξέδωσε ένα βιβλίο για τον βελονισμό. Εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός με έδρα τη Λευκωσία. Διετέλεσε μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ κια της Εκδοτικής Επιτροπής της "Ιατρικής Κύπρου". Είναι επίτιμο μέλος του Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, πρόεδρος της Κίνησης Μη Καπνιστών, και πρόεδρος της εκδοτικής Επιτροπής του "Αντικαρκινικού Βήματος". Είναι επίσης πρόεδρος της Παγκύπριας Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού και διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου σωματείων και οργανώσεων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Λευκωσία
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
213
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.328 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση