Τα όρια του εξευρωπαϊσμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα όρια του εξευρωπαϊσμού

Δημόσια πολιτική και μεταρυθμίσεις στην Ελλάδα

Δ. Παπαδημητρίου

Kevin Featherstone

23.61€ -10% 21.25€

Για ποιο λόγο η Ελλάδα δυσκολεύεται τόσο να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και τις κεντρικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Γιατί η μεταρρυθμιστική δυνατότητα της Ελλάδας παραμένει από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη; Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει την οικονομική πολιτική και τις πολιτικές πρόνοιας των κρατών-μελών της; Ποιοι παράγοντες της ελληνικής πολιτικής περιορίζουν και ανακόπτουν τις μεταρρυθμίσεις;
Τα παραπάνω γενικά ερωτήματα διερευνώνται σε μια πρωτοποριακή μελέτη για ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συχνά θεωρείται ουραγός των μεταρρυθμίσεων. Στηριζόμενο σε εκτενή εμπειρική έρευνα το βιβλίο εξετάζει τρεις ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς: το ασφαλιστικό σύστημα, την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αναλύει τις συγκρούσεις που εκδηλώνονται σε θέματα πολιτικής και διαδικασιών, προσδιορίζει τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις μεταρρυθμίσεις και φωτίζει τα καίρια συστημικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τα συμφέροντα των κύριων παικτών αντιπροσώπευση τους στο εσωτερικό της χώρας.
Από τις σελίδες αυτού του βιβλίου αναδεικνύεται η φύση του μακροχρόνιου προβλήματος διακυβέρνησης που διατρέχει όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής που παρουσιάζει η Ελλάδα, και ο αναγνώστης παρακολουθεί την εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής ρητορείας και πράξης και κατανοεί βαθύτερα τόσο τις κρυφές πτυχές του «ελληνικού προβλήματος» όσο και τις επιπτώσεις της συμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ξενοφών Μπαμιατζόγλου (Μεταφραστής)


Δ. Παπαδημητρίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Kevin Featherstone (Συγγραφέας)

O Kevin Featherstone είναι κάτοχος της έδρας σύγχρονων ελληνικών σπουδών Ελευθέριος Βενιζέλος στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, καθώς και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, στο London School of Economics and Political Science. Έχει γράψει εκτενώς για την πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
311
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση