Ένας συνηθισμένος άνθρωπος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος

Dean R. Koontz

Ο Τιμ Κάριερ είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που μετά τη δουλειά του αρέσει να πίνει μια μπίρα σ` ένα μπαρ και να πιάνει κουβέντα με τους άλλους θαμώνες. Αλλά ο νευρικός τύπος που κάθεται δίπλα του απόψε δεν είναι εκεί για να σκοτώσει την ώρα του. Νομίζοντας ότι ο Τιμ είναι κάποιος άλλος, γλιστράει προς το μέρος του ένα φάκελο γεμάτο χρήματα. `Δέκα χιλιάρικα τώρα. Τα υπόλοιπα όταν αυτή θα φύγει από τη μέση`.
Ο άγνωστος φεύγει, αφήνοντας τη φωτογραφία μιας όμορφης γυναίκας και τη διεύθυνσή της. Όμως σε λίγο τα πράγματα θα μπλέξουν χειρότερα. Ένας άλλος άντρας μπαίνει στο μπαρ και κάθεται δίπλα στον Τιμ. Είναι αυτός που θα αναλάβει τη `δουλειά`. Και βλέποντας το φάκελο στα χέρια του Τιμ υποθέτει πως είναι εκείνος που τον έχει προσλάβει. . . Ο Τιμ γίνεται ξαφνικά ο καθοριστικός κρίκος σε μια αλυσίδα θανάτου -και είναι στο χέρι του να τη σπάσει. Δεν ξέρει ποια είναι η Λίντα Πάκετ, δεν ξέρει ποιοι θέλουν να τη βγάλουν απ` τη μέση και γιατί. Ξέρει μόνο πως μπορεί να της σώσει τη ζωή. Αλλά για να το κάνει, πρέπει πρώτα να βρει μέσα του την αυταπάρνηση και το κουράγιο που μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο άνθρωπο σε ήρωα. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Dean R. Koontz

Dean R. Koontz (Συγγραφέας)

Ο Dean Koontz γεννήθηκε στο Έβερετ της Πενσιλβάνια και μεγάλωσε στο Μπέντφορτν. Άρχισε να γράφει μικρά διηγήματα σε ηλικία μόλις οχτώ χρόνων. Το 1965 βραβεύτηκε για μια νουβέλα του από το Atlantic Monthly. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο "Star quest", το 1968, και από τότε έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εξήντα έργα, χρησιμοποιώντας πολλές φορές διάφορα ψευδώνυμα. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το "The key to midnight", το 1979, το οποίο υπέγραφε ως Leigh Nichols. Από τότε, κάθε νέος τίτλος του ανεβαίνει στις πρώτες θέσεις των best seller. Έχει χαρακτηριστεί ως "ο πιο δημοφιλής συγγραφέας αγωνίας της Αμερικής". Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από τριακόσια εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ζει με τη γυναίκα του Γκέρντα στο Newport Beach, στη Νότια Καλιφόρνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
348
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση