Ηθική θεώρηση της έκτρωσης
zoom in

Αν και γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, η έκτρωση παραμένει ένα επίκαιρο και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ηθικό ζήτημα. Μετά την απαραίτητη αναφορά στη χρησιμοποιούμενη ορολογία, εκτίθεται διεξοδικά και κατά διαλογικό τρόπο τόσο η επιχειρηματολογία που δικαιώνει ηθικά την έκτρωση όσο και η αντίστοιχη που την απορρίπτει.
Ακολούθως εξετάζεται συστηματικά η θέση της Εκκλησίας και παρατίθεται η θεολογική κριτική, ενώ η πραγμάτευση ολοκληρώνεται με τον ηθικό προβληματισμό για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι ο κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου, η εγκυμοσύνη ως αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας και η διάγνωση γενετικής ανωμαλίας στο έμβρυο.

Μιλτιάδης Χρ. Βάντσος

Μιλτιάδης Χρ. Βάντσος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Θεολογικό Τμήμα της ίδιας Σχολής με ειδίκευση στη Χριστιανική ηθική. Ακολούθως έκανε σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, τις οποίες και ολοκλήρωσε το 2002. Μεταξύ 1996 - 1999 συνέχισε τις σπουδές του στο Μόναχο της Γερμανίας και από το 1998 υπηρέτησε από τη θέση του επιστημονικού Συνεργάτη της έδρας Συστηματικής Θεολογίας στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Από τον Ιανουάριο του 2008 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής του Α.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
279
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.59 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση