Έτσι, λόγος να γίνεται...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έτσι, λόγος να γίνεται...

9 διηγήματα

Σταύρος Πετρακίδης

14.27€ -10% 12.84€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608989603

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ίαμβος

1. Μια πρόσκληση για τον επίσημο χορό του δημάρχου που βρέθηκε ανεξήγητα στην άθλια παράγκα του περιθωριακού ρακοσυλλέκτη, ήταν η αφορμή ν` αγνοήσει αυτός για πρώτη φορά το μήνυμα της μοίρας του. Ήταν όμως και η τελευταία.

2. Το ποτάμι με τα κατάμαυρα νερά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή τριών ανθρώπων, τίποτα όμως δε θα γινόταν αν δε μεσολαβούσαν δύο φόνοι κι ένας παράφορος έρωτας δύο νέων για την ίδια γυναίκα.

3. Τον κούκλο τον αγόρασε με χίλιες στερήσεις για να τον δώσει το εγγονάκι του. Ωστόσο, δεν ήταν γραφτό να τον χαρίσει ο ίδιος, όπως τόσο καιρό ονειρευόταν.

4. Ένας αφύσικος έρωτας, του καθωσπρεπισμού με τον υπόκοσμο, του πλούτου με την εξαθλίωση, της ωριμότητας με τη νιότη δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στην κάθαρση, με τίμημα όμως δυο ζωές.

5. Ήταν σίγουρη ότι ο ανάπηρος άντρας θα σκότωνε κάποιον. Θα μπορούσε να τον σταματήσει , ρίχνοντας τον στον γκρεμό. Αλλά τι; Να κάνει ένα φόνο για να εμποδίσει έναν άλλο;

6. Ο λόφος του Αστεροσκοπείου στο Θησείο έκρυβε κάποιο μυστικό. Ο πιτσιρικάς του δημοτικού σχολείου χρειάστηκε ένα σκασιαρχείο και αρκετή περιπέτεια για να μπορέσει να το ξεδιαλύνει.

7. Οι δύο παλαίμαχοι πολεμιστές του `40 συναντήθηκαν τυχαία κι άρχισαν να αναπολούν τα παλιά. Η συνάντηση όμως αυτή έκρυβε και κάτι άλλο...

8. Φοβόταν οτιδήποτε υπήρχε γύρω του. Περισσότερο όμως έτρεμε το φόβο. Χρειάστηκε, βάφοντας τα χέρια του με αίμα, να συγκρουστεί με το φόβο για να πάψει να τον φοβάται.

9. Η μάνα φεύγει για να βρει τον τάφο του παιδιού της. Το παιδί έρχεται για να ζητήσει συγχώρεση από τη μάνα. Θα συναντηθούν; Μήπως όμως η μοίρα αποφάσισε διαφορετικά;

Σταύρος Πετρακίδης

Σταύρος Πετρακίδης (Συγγραφέας)

Ο Σταύρος Πετρακίδης έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως σύμβουλος επικοινωνίας σε μεγάλες επιχειρήσεις. Ειδικός στη βελτίωση της εικόνας προσωπικοτήτων, αλλά και εισηγητής σε δεκάδες σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, σε θέματα όπως αυτοβελτίωση, προσωπική ποιότητα, χτίσιμο προσωπικότητας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
253
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.383 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση