Το επιθυμητό και το εφικτό στην εξωτερική μας πολιτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το επιθυμητό και το εφικτό στην εξωτερική μας πολιτική

Λόγος αντί λόγος

Στέλιος Παπαθεμελής

Θεόδωρος Α. Κουλουμπής

7.42€ -26% 5.49€

Στα έξι κείμενα αυτού του φυλλαδίου διασταυρώνουν τα επιχειρήματά τους ο καθηγητής Θεόδωρος Κουλουμπής και ο βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής. Θέμα τους το εφικτό και το επιθυμητό στην εξωτερική μας πολιτική. Τα κεφάλαια 1-5 δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή στις 5-3-2006, 15-4-2006, 7-5-2005, 15-5-2006 και 16-7-2006 αντίστοιχα, το 6 έμεινε αδημοσίευτο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Στέλιος Παπαθεμελής

Στέλιος Παπαθεμελής (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Παπαθεμελής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1974 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής. Άσκησε κατά καιρούς κυβερνητικά καθήκοντα στα Υπουργεία Παιδείας, Μακεδονίας-Θράκης και Δημόσιας Τάξεως. Διάβασε και εξακολουθεί να διαβάζει πολύ και πολλά και προπαντός ιστορία. Έγραψε δοκίμια, μελετήματα και λόγους. Κύριο εργαλείο της πολιτικής του ανάλυσης είναι ο Θουκυδίδης και η κλασική σκέψη γενικότερα. Από αυτήν και το Ευαγγέλιο αντλεί τις πνευματικές "σταθερές" του. Τελευταία του βιβλία είναι: "Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Αντιστεκόμαστε" (Εκδόσεις Καστανιώτη), "Το άλας της γης ή Περί Ορθοδοξίας και πολιτικής" (Εκδόσεις Παρουσία, "Η αλήθεια έχει αγκάθια" (Εκδόσεις Γερμανός), "Μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά" (Εκδόσεις Γερμανός), "Ρήξη", "Για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία" (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Α. Κουλουμπής

Θεόδωρος Α. Κουλουμπής (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Θεόδωρος Α. Κουλουμπής είναι Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Το έργο του τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στην επίλυση διαφορών στο διεθνές περιβάλλον. Είναι συγγραφέας (μαζί με τον James H. Wolfe) ενός γνωστού συγγράμματος, του "International relations: Power and justice" (Prentice Hall, 4η έκδοση, 1990). Επίσης, συγγραφέας του βιβλίου "The US,Greece and Turkey:The troubled triangle" (Praeger,1983) και συνεπιμελητής του "Journal of southeast european and Black Sea studies", που εκδίδεται απο το ΕΛΙΑΜΕΠ και από τους Frank Cass Publishers στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.097 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση