Το δαιμόνιο της γραφής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το δαιμόνιο της γραφής

Genious Scribendi: Ένα μυθιστόρημα φαντασίας για τη ζωή του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ

Ειρήνη Μαντά

(. . .) Χαοτικό και ταυτόχρονα ορθολογικό, κλασικό μα και μοντέρνο, αυθάδες κι ωστόσο συγκρατημένο. . . το Δαιμόνιο της Γραφής είναι η έκπληξη, ένα από τα εντυπωσιακότερα μυθιστορήματα για το 2005 και το εκπληκτικό ντεμπούτο μιας ελληνίδας που αγνοεί επιδεικτικά τη λέξη μετριότητα. Ένα βιβλίο που όχι μόνο διαβάζεται απνευστί αλλά μπορεί να ξαναδιαβαστεί πολλές φορές, με κάθε ανάγνωση να εντείνει το μυστήριο και το δέος. . . Το Δαιμόνιο της Γραφής θα σας εκπλήξει!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ειρήνη Μαντά

Ειρήνη Μαντά (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Μαντά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασικό τραγούδι στο Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη και υποκριτική στη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΙΑΣΜΟΣ. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Genius Scribendi Το δαιμόνιο της γραφής" από τις Εκδόσεις ETRAbooks. Το μυθιστόρημα εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Nocturna. Άρθρα της και διηγήματα έχουν κυκλοφορήσει στα περιοδικά λογοτεχνίας του Φανταστικού Κοσμική Διάσταση, Φανταστικά Χρονικά, Δραματουργοί των Γιανν και Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2014 συμμετείχε στις ανθολογίες "Κλειστοί χώροι" (εκδόσεις Ars Nocturna) στη συλλογή παραμυθιών "Κόκκινη κλωστή δεμένη" (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές) και στην ανθολογία διηγημάτων "7 Λέξεις, Διαγωνισμός Λόγω Τέχνης 2013" αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη (εκδόσεις Μεταίχμιο). Το 2015 εκδόθηκε το επικής φαντασίας μυθιστόρημά της "Το δάσος με τα πέπλα", επίσης από τις εκδόσεις Ars Nocturna.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
313
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.404 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

διαβασα το βιβλιο αφου το δανειστηκα και τωρα το…

★ ★ ★ ★ ★

διαβασα το βιβλιο αφου το δανειστηκα και τωρα το ψαχνω ειναι ο,τι καλυτερο απο φαντασια στα ελληνικα δεδομενα και οχι μονο πιστευω χωρις υπερβολη

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 09/11/2011)

Αυτό το είχα διαβάσει παλιά είναι ένα καλό…

★ ★ ★ ★ ★

Αυτό το είχα διαβάσει παλιά είναι ένα καλό βιβλίο αλλά το ξαναείδα με νέο εξώφυλλο είναι δεύτερη έκδοση

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 18/07/2012)

Η καινούρια έκδοση είναι από ARS NOCTURNA. έχω…

★ ★ ★ ★ ★

Η καινούρια έκδοση είναι από ARS NOCTURNA. έχω και τις δύο. Τα κομμάτια αποκρυφισμού είναι όλα τα λεφτά. Άριστη δουλειά, τέλειος συνδυασμός πραγματικότητας και φαντασίας. Ρεαλιστικές σκηνές, μυστήριο, ερωτισμός. Η ζωή του Λάβκραφτ όπως την ξέρουμε και όπως δεν την ξέρουμε. Δεν είναι παράξενο που ξαναβγήκε δεύτερη έκδοση. Για βιβλίο φαντασίας αυτό στην ελλάδα είναι σχεδόν αδιανόητο.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 07/11/2013)