Ολοήμερο σχολείο
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
[...] Οι συγγραφείς του βιβλίου επιχειρούν μια τεκμηριωμένη προσέγγιση του ζητήματος του ολοήμερου σχολείου, μέσα από τη διεξοδική ανάλυση του θεσμού. Παρουσιάζονται οι λόγοι ίδρυσης αυτού του νέου τύπου σχολείου, η εξελικτική του πορεία και το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών με τα νέα διδακτικά αντικείμενα και τις μεθόδους τους. Αναλύεται η θέση του εκπαιδευτικού, του μαθητή, του γονέα στο ολοήμερο σχολείο. Επισημαίνεται η σημασία του σχολικού χώρου στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών στόχων που τίθενται με το νέο θεσμό και τονίζεται η αναγκαιότητα ανασχεδιασμού του, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. [...]
Αικατερίνη Σουσαμίδου - Καραμπέρη

Αικατερίνη Σουσαμίδου - Καραμπέρη (Συγγραφέας)

Η δρ Αικατερίνη Σουσαμίδου - Καραμπέρη γεννήθηκε στη Δράμα και είναι απόφοιτος Σχολής Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικής Ακαδημίας και Φιλοσοφικής Σχολής. Έχει ειδικευτεί στη Γνωστική Ψυχολογία (μεταπτυχιακές σπουδές). Το 1998 αναγορεύτηκε με άριστα διδάκτορας Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1999 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία του ΙΚΥ. Υπηρετεί από το 1983 στη δημόσια εκπαίδευση, αρχικά ως νηπιαγωγός, από το 1987 ως δασκάλα και σήμερα ως σχολική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη. Δίδαξε ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου στους νεοδιόριστους καθηγητές και υπηρέτησε ως σχολική ψυχολόγος στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Από το 2000 διδάσκει το μάθημα της εξελικτικής ψυχολογίας και αργότερα το μάθημα της κοινωνικής ψυχολογίας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙΘ και το μάθημα της ψυχολογίας της υγείας στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίων. Έλαβε μέρος σε πολλά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με ανακοινώσεις ή εισηγήσεις και δίδαξε σε σεμινάρια. Διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις και δημοσιεύει σε περιοδικά άρθρα παιδαγωγικού και ψυχολογικού περιοεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Παπαπέτρου

Μαρία Παπαπέτρου (Συγγραφέας)

Η δρ Μαρία Παπαπέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και απόφοιτος της σχολής των Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ. Έχει εργασθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη σε μελέτες και επιβλέψεις κτιριακών έργων (1980-1993). Από το 1993 υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεργάσθηκε με τη Σχολή των Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και το τμήμα των Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (2001-2004) στη διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων. Είναι μέλος ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και τη UIA (Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων). Έλαβε μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εισηγήσεις σχετικές με το χώρο και το παιδί.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.293 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση