Ζωοανθρωπονόσοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζωοανθρωπονόσοι

Νοσήματα μεταδιδόμενα από τα Ζώα στον άνθρωπο και αντίστροφα Ζoonoses

Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης

73.50€ -10% 66.15€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται σε 1-3 εργάσιμες

 • ISBN:

  9789608371385

 • Κατηγορίες:

  Ιατρική

 • Έτος κυκλοφορίας

  2009

 • Εκδότης

  Mendor Editions S.A.

Οι ζωοανθρωπονόσοι είναι κοινά νοσήματα του ανθρώπου και των ζώων και τα τελευταία χρόνια ευρίσκονται, ολοένα και περισσότερο, στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και του κοινού. Η γρίπη των πτηνών και του χοίρου καθώς και η σπογγιόμορφη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ( BSE ) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ζωοανθρωπονόσων οι οποίες εξακολουθούν να προκαλούν σοβαρή ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πόνημα αυτό περιγράφονται οι κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι οι οποίες ταξινομούνται σε κεφάλαια ανάλογα με τον αιτιολογικό παράγοντα. Σε κάθε νόσο περιγράφεται η αιτιολογία, η επιδημιολογία, ο τρόπος μετάδοσης, η κλινική εικόνα, η παθογένεια, η διάγνωση, η θεραπεία και η πρόληψη τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα. Για την καλύτερη κατανόηση το κείμενο έχει εμπλουτιστεί με σημαντικό αριθμό εικόνων και σχημάτων.

Το σύγγραμα αυτό προορίζεται για τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τους ιατρούς, τους κτηνιάτρους, τους φοιτητές των Ιατρικών και Κτηνιατρικών Σχολών αλλά και για κάθε επιστήμονα που έχει σχέση με τις επιστήμες υγείας.

Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
390
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση