Ζωγράφου αγάπη μου!
zoom in
15.14€ -11% 13.47€

Το έργο αυτό το θεωρώ ως ένα έργο ζωής. Είναι μια κιβωτός μνήμης για ανθρώπους που έζησαν -και ζουν- σ` αυτόν τον τόπο, το Ζωγράφου. Για ανθρώπους που γεννήθηκαν σ` αυτόν, μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, έφτιαξαν οικογένεια, είδαν τους γεννήτορες να "φεύγουν", χάρηκαν παιδιά, εγγόνια, έδωσαν και πήραν χαρές και λύπες. Για ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες της ιστορικής, κοινωνικής, πολιτιστικής πορείας της συνοικίας (του Δήμου) Ζωγράφου μέσα στα τελευταία εβδομήντα χρόνια!
Μέσα από τα μάτια της ψυχής μου, με το δικό μου τρόπο, τη "δική μου ματιά" ιστόρησα ανθρώπους, τόπους, γεγονότα. Η ματιά αυτή είναι συναισθηματική, όχι ιστορική. Ίσως υπάρχουν παραλείψεις ή λάθη. Τα περισσότερα στοιχεία τα έγραψεα όπως μου τα είπαν φίλοι και συμμαθητές. Τους εμπιστεύτηκα και δε θέλησα να τα διασταυρώσω.
Έντυσα όλα τα στοιχεία -αυτά που θυμόμουν, αυτά που μου είπαν, αυτά που διάβασ- με μυθιστορηματικό τρόπο, ώστε να διαβάζεται ευχάριστα. Από τη θέση του συγγραφέα, ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν.

Αντώνης Δελώνης
Καλοκαίρι 2008


Ζωγράφου αγάπη μου...
Μοιάζει να είναι τίτλος έργου του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Και γιατί να μην είναι. Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που ζει στου Ζωγράφου από το 1938 έως σήμερα, και μαζί, η ιστορία μιας γειτονιάς, μιας συνοικίας, ενός δήμου τώρα, μια ιστορία που βιώνεται σ` αυτά τα εβδομήντα χρόνια!
Μέσα από μια προσωπική ιστορία βλέπουμε να περνάμε, σαν σε ταινία, η γέννηση ενός τόπου, η ανάπτυξη, οι παλιοί και νέοι άνθρωποί του, τα γεγονότα, τα όνειρα, οι έρωτες, τα πάθη μιας μικρής κοινωνίας που τώρα μεγάλωσε. Κι όλ` αυτά με συγκίνηση, νοσταλγία και χιούμορ.
Ο Αντώνης Δελώνης, γέννημα-θρέμμα του Ζωγράφου, δίνει έναν πίνακα ζωής, μέσα στον οποίο ζει ο καθένας μας!

Αντώνης Δελώνης

Αντώνης Δελώνης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση και από το 1979 ως σήμερα γράφει μυθιστορήματα και θεατρικά έργα για παιδιά και νέους. Έργα του και κείμενα έχουν περιληφθεί σε πολλές Ανθολογίες και έχουν μεταφρασθεί στα γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά. Ο Αντώνης Δελώνης είναι συγγραφέας -κυρίως- για εφήβους και νέους. Στα έργα του καθρεφτίζονται οι ανησυχίες, τα όνειρα, οι ελπίδες των νέων παιδιών του γυμνασίου και λυκείου. Με ζωντανή γλώσσα, χιούμορ, με γνώση της ψυχολογίας τους και των λογής προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (στο σχολείο, στο σπίτι, στην κοινωνία) "χτίζει" μυθιστορήματα που έχουν συναρπαστικό ενδιαφέρον, ευαισθησία, αισιοδοξία για το μέλλον και πίστη στον έρωτα και τη φιλία. Έχει λάβει αρκετά πρώτα βραβεία για μυθιστόρημα, ποίηση και θέατρο. Το 2008 του απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο για το παιδικό μυθιστόρημα "Αγαπώ μια γάτα! Εντάξει;".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
207
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.448 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση