Ζήστε τη ζωή χωρίς ενοχές!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζήστε τη ζωή χωρίς ενοχές!

Εισάγοντας συνειδητότητα στην προσωπική συνείδηση

Bertold Ulsamer

Τις περισσότερες φορές η ενοχή βιώνεται ως ένα «κακό», αδιαφοροποίητο συναίσθημα στο στομάχι. Δεν είναι ούτε πόνος ούτε φόβος, αλλά ένα μείγμα από όλα αυτά και πολλά άλλα. Οι σκέψεις πάνε κι έρχονται μπερδεμένες στο νου. Τις περισσότερες φορές εκφράζονται ως ένα συνονθύλευμα εσωτερικών φωνών. Κάποιες κατηγορούν και καταδικάζουν. Άλλες αναζητούν δακρύβρεχτα ή επιθετικά κάποιες δικαιολογίες για τις δικές τους παραλήψεις.

Όλα αυτά αποδυναμώνουν. Τα αισθήματα ενοχής αποτελούν βάρος. Αυτό κυμαίνεται από ήπιο άγχος έως σοβαρή κατάθλιψη και κίνηση προς την αυτοκτονία. Αντί να μας ωθούν σε δράση, τα συναισθήματα ενοχής μας παραλύουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενοχή είναι τόσο άβολη. Ως φέροντες την ύπαρξή της, θα θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτό το συναίσθημα με κάθε δυνατό τρόπο. Προσπαθούμε να το καταπιέσουμε και να το καταστείλουμε. Αυτή είναι η φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση.
Σε αυτό το βιβλίο, δεν αποφεύγουμε την ενοχή, αλλά την αντιμετωπίζουμε με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Κοιτάζουμε τις ρίζες, τα κλαδιά και τους «καρπούς» της. Την προβλέπουμε σαν μια εποχή του χρόνου, επαναλαμβανόμενη κάθε φορά, αλλά με διαφορετικά «καιρικά» φαινόμενα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ενοχές και τα αισθήματα ενοχής, αποκτώντας νέες προσωπικές επιγνώσεις για να απαλλαγείτε από αυτές με φυσικό τρόπο!

Νικόλαος Μ. Βαγιακάκος (Επιστημονική επιμέλεια)


Bertold Ulsamer (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Κυριαζής (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
21x13.5
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση