Υπηρεσία αγγέλων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπηρεσία αγγέλων

Μυθιστόρημα

Παντελής Αθανασίου

Ένας νεαρός και ταλαντούχος πυγμάχος ετοιμάζεται να λάμψει στη διάσημη αχλύ του επαγγελματικού μποξ, όταν σε ένα αεροπορικό δυστύχημα θα του ανατραπούνε όλα. Ιδανικά, όνειρα, φιλοδοξίες, έρωτες, επιθυμίες και αποφάσεις θα μπερδευτούνε σε ένα πρωτόγνωρο κουβάρι όταν στις πύλες του παραδείσου θα αποκαλυφθούν οι χαμένες ισορροπίες.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όσους νιώθουν την ανάγκη να ανοίξουν τις πόρτες της ψυχής τους, τις πόρτες μέσα τους. Ένα βιβλίο μεταφυσικής δύναμης, όπου η μυθοπλασία με τη μορφή του παραδόξου, μεταμορφώνει το πραγματικό και συμβολικό τοπίο με μια σειρά από ριζοσπαστικές ανατροπές. Τόσο οι καταδύσεις στα εσώψυχα των ηρώων όσο και τα "μεταφυσικά" μέρη, χωνεύονται μέσα στον μυθοπλαστικό κορμό και αποτελούν ένα αρμάθιασμα, ένα αρμολόι.

Παντελής Αθανασίου

Παντελής Αθανασίου (Συγγραφέας)

Ο Παντελής Αθανασίου γεννήθηκε το 1950 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στα νερά της λογοτεχνίας ξανοίχτηκε το 1993 ξεκινώντας μια συνεργασία με το "Μακεδονικό Ημερολόγιο" του Γιάννη Σφενδόνη, δημοσιεύοντας μια σειρά διηγημάτων που διήρκεσε ως το 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.27 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο, με λόγο μεστό…

★ ★ ★ ★ ★

Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο, με λόγο μεστό και καθαρό, εκπληκτικά περιγραφικό και απόλυτα κατανοητό. Μεταφυσικά, ψυχικά συναισθήματα των ηρώων, διάλογοι και πλούτος λέξεων και φράσεων, με εκπληκτική τέχνη και ελκυστική ευαισθησία διατυπωμένα, που συγκινούν και εγκλωβίζουν το ενδιαφέρον και την αγωνία του αναγνωστική. Αφηγηματική ροή και παραστάσεις συμβάντων σε ευφάνταστη αρμονία και δυναμισμό. ΄Ενα βιβλίο που αξίξει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 16/11/2011)

Γιώργος Γιαννόπουλος Αναφορές στο μυθιστόρημα…

★ ★ ★ ★ ★

Γιώργος Γιαννόπουλος Αναφορές στο μυθιστόρημα γκόθικ αλλά και νεοπλατωνικές βεβαιότητες συναντά κανείς στο βιβλίο του Παντελή Αθανασίου "Υπηρεσία Αγγέλων".Η περιγραφή του παραδείσου στο μυθιστόρημα παραπέμπει σε υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου,όπου η η πραγματικότητα της γραφειοκρατίας αποκτά θεϊκή υπόσταση. Αυτή η μεταφυσική προσέγγιση μεταφέρεται και στο πεδίο της γλώσσας. Έτσι η "εκτέλεση" μιας ουράνιας "παραγγελίας" αποδίδεται με την έκφραση:"εντοκο γραμμάτιο των ουρανών". Το τόλμημα, πάντως, της μεταφοράς απο ένα γλωσσικό σύμπαν και λογοτεχνικό σύμπαν στη νεοελληνική πραγματικότητα, παραπέμπουν σ΄ένα πεζογράφο που παλεύει λέξη προς λέξη να κάνει τον λόγο αισθητικό, να τον αναγάγει στη σφαίρα της ομορφιάς.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 18/11/2011)