Υπαρξιακές ψυχοθεραπείες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπαρξιακές ψυχοθεραπείες

Mick Cooper

28.00€ -10% 25.20€

Τι σημαίνει μια ψυχοθεραπευτική πρακτική με υπαρξιακό τρόπο; Ποιες είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι περιορισμοί της;

Η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του Existential Therapies (Υπαρξιακές Ψυχοθεραπείες)* πραγματεύεται αυτά τα βασικά ερωτήματα και πολλά άλλα, παρέχοντας στους φοιτητές και τους επαγγελματίες του κλάδου μια πολύτιμη επισκόπηση του διαφορετικού κόσμου της υπαρξιακής ψυχοθεραπευτικής πρακτικής. Η νέα έκδοση, που αναθεωρήθηκε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να συνδιαλέγεται με τα τρέχοντα ζητήματα και τις τάσεις σ’ αυτόν τον τομέα, περιλαμβάνει:

  • Αναφορές στους βασικούς πρωταγωνιστές και στη συνεισφορά τους, συμπεριλαμβανομένων των Yalom, van Deurzen, Spinelli, Frankl και Laing.
  • Κεφάλαια όπου παρουσιάζονται ερευνητικά δεδομένα κάθε προσέγγισης.
  • Μια εκτεταμένη μελέτη περίπτωσης που διατρέχει όλο το βιβλίο, δείχνοντας πώς διαφορετικές θεραπείες θα μπορούσαν να προσεγγίσουν την ίδια περίπτωση.
  • Επισκόπηση κεφαλαίων, προβληματισμούς και πρόσθετες μελέτες περιπτώσεων πάνω στην υπαρξιακή πρακτική.

Γραμμένο με μια δομή που επικεντρώνεται στην πρακτική άσκηση, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ουσιαστική εισαγωγή σε έναν τομέα ψυχοθεραπείας πλούσιο και ελπιδοφόρο.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
O Mick Cooper είναι καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Roehampton και εν ενεργεία συμβουλευτικός ψυχολόγος. Ο Mick είναι συγγραφέας και επιμελητής μεγάλου εύρους κειμένων με θέμα τις προσωποκεντρικές, υπαρξιακές και σχεσιακές προσεγγίσεις στη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των Δουλεύοντας σε Σχεσιακό Βάθος στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (SAGE, 2005, με τον Dave Mearns), Πλουραλιστική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (SAGE, 2011, με τον John McLeod) και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική: Συμβολή σε μια Πλουραλιστική Πρακτική (SAGE, 2015). Ο Mick έχει ηγηθεί πολλών ερευνητικών μελετών που εξετάζουν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής συμβουλευτικής σε νεαρά άτομα.

*Σημείωση: Το βιβλίο αυτό είναι η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο: Ο υπαρξισμός στην ψυχοθεραπεία.

Μεσένια Δημοπούλου (Μεταφραστής)


Mick Cooper

Mick Cooper (Συγγραφέας)

Ο Mick Cooper είναι μια σημαντική προσωπικότητα στους χώρους της υπαρξιακής, προσωποκεντρικής, βιωματικής και σχεσιακής (relational) ψυχοθεραπείας. Είναι αναγνωρισμένος για τις έρευνές του στη συμβουλευτική στα σχολεία και το 2005 η Βρετανική Ομοσπονδία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του απένειμε βραβείο για τη συνεισφορά του στην έρευνα στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία. Από το 2005 ο Mick Cooper είναι καθηγητής Συμβουλευτικής στο πανεπιστήμιο του Strathclyde και έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Brighton και του Sussex. Είναι αναγνωρισμένος υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής (UKCP) και ζει στη Γλασκόβη με τη σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Συμβουλευτική στα σχολεία, την Υπαρξιακή Θεραπεία, την Προσωποκεντρική Βιωματική θεραπεία, Πλουραλιστικές προσεγγίσεις και Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία Βάθους. Εκτός από τον "Υπαρξισμό στην ψυχοθεραπεία" έχει μεταξύ άλλων συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων: "The Handbook of Person-Centred Psychotherapy and Counselling", "Politicizing the Person-centred Approach: An Agenda for Social Change", "Working at Relational Depth in Counselling and Psychotherapy".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πήλιο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
330
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.694 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση