Υπαινικτικά πορτραίτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπαινικτικά πορτραίτα

Η ανεπαίσθητη απεικόνιση του κύρους

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς

19.17€ -26% 14.19€

[...] Με τον τίτλο `ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ`, και κυρίως με τον υπότιτλο `η ανεπαίσθητη απεικόνιση του κύρους`, επιθυμώ εξ αρχής να διευκρινίσω σε ποιο ειδικότερο ζήτημα επικεντρώνεται η δική μου προσοχή. Πρόκειται εδώ για τον πολύ μελετημένο βαθμό εκφραστικής έντασης που ο ζωγράφος επιλέγει, επειδή ακριβώς την `ένταση` θεωρεί ως την καταλληλότερη φανερή ένδειξη για να `ακουσθεί` η αφανής, βαθύτερη του προσώπου ομιλία.
Η παρουσίαση των όσων έχω να σας πω γίνεται σε οκτώ ενότητες. Σε αυτές διατυπώνονται θέσεις και υποθέσεις οι οποίες συνοψίζουν όσα σε μια άλλη εκδοτική εκδοχή θα μπορούσαν βέβαια αναλυτικότερα και πληρέστερα να αποδοθούν. [...]

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς

Αναστάσιος - Ιωάννης Δ. Μεταξάς (Συγγραφέας)

Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος. Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
122
Διαστάσεις:
22x16
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση