Υγεία για πάντα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υγεία για πάντα

Ιχνοστοιχεία, ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά

Γεώργιος Ε. Μανουσάκης

 • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

 • ISBN:

  9789601610276

 • Κατηγορίες:

  Δοκίμια

 • Έτος κυκλοφορίας

  2004

 • Εκδότης

  Πατάκη

Το βιβλίο αναφέρεται διεξοδικά στη δράση των αντιοξειδωτικών, των ελεύθερων ριζών και των ιχνοστοιχείων, που είναι τα μυστικά της καλής υγείας και μακροζωίας.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ δραστικές χημικές ουσίες. Όταν βρίσκονται σε περίσσεια στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι πολύ επικίνδυνες. Οδηγούν σε πρόωρο γήρας και προκαλούν, έμμεσα ή άμεσα, πάρα πολλές ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιοπάθειες, διαβήτη, άνοιες, καταρράκτη, λοιμώδη νοσήματα κ.ά. Πίσω από σχεδόν κάθε ασθένεια κρύβεται κάποια περίσσεια ελεύθερων ριζών. Την επιζήμια περίσσεια των ελεύθερων ριζών την εξουδετεώνουν τα αντιοξειδωτικά. Σημαντική αντιοξειδωτική δράση έχουν και τα ιχνοστοιχεία. Η έλλειψη ιχνοστοιχείων στον οργανισμό μας, έστω και σε ελάχιστες ποσότητες, προξενεί σοβαρές ασθένεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.
Το βιβλίο έχει γραφτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό σε οποιονδήποτε προσεκτικό αναγνώστη. Οι πληροφορίες που υπάρχουν στις σελίδες του δίνουν τη δυνατότητα στον αναγνώστη να βγάλει ο ίδιος τα συμπεράσματά του. Τι να κάνει και τι να αποφεύγει. Τι να τρώει και τι να μην τρώει. Τι τον αρρωσταίνει και τι τον κάνει καλά.
Επιδιώκει, δηλαδή, το βιβλίο αυτό να αντιμετωπίσει τον αναγνώστη του όχι ως απλό δέκτη "συμβουλών" και "παροτρύνσεων" -όπως συμβαίνει με άλλα, αντίστοιχου περιεχομένου, βιβλία- αλλά ως άτομο που, σκεπτόμενο δυναμικά, διαμορφώνει το ίδιο την ποιότητα της ζωής του.

Γεώργιος Ε. Μανουσάκης

Γεώργιος Ε. Μανουσάκης (Συγγραφέας)

Ο Γ. Ε. Μανουσάκης εξελέγη καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην έδρα της Ανόργανης Χημείας το 1969. Τη θέση αυτή την κατείχε μέχρι τον Αύγουστο του 1998. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει διδάξει χημεία σε χιλιάδες φοιτητές διαφόρων τμημάτων της Φυσικομαθηματικής, της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκτός των πρότυπων επιστημονικών και εκλαϊκευμένων άρθρων που έχει δημοσιεύσει, έχει γράψει, μόνος ή σε συνεργασία με άλλους, είκοσι τρία βιβλία της ειδικότητάς του, εκ των οποίων τα πέντε είναι εκλαϊκευμένα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
303
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.372 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση