Υδατοκαλλιέργειες ευρύαλων ψαριών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υδατοκαλλιέργειες ευρύαλων ψαριών

Λαβράκι και τσιπούρα: Τεχνικές της αναπαραγωγής και πάχυνσης

Γεώργιος Ν. Χώτος

Ιωάννης Γ. Ρογδάκης

29.68€ -26% 21.96€

[...]Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην αναπαραγωγή και την καλλιέργεια των νυμφικών σταδίων σε ελεγχόμενες συνθήκες. Περιέχονται πληροφορίες για την εκτροφή των γεννητόρων , την παραγωγή αυγών , την επώαση και εκκόλαψή των , τις τεχνικές διαχείρισης των νυμφικών καλλιεργειών .
Επι πλέον παρουσιάζεται μια συνοπτική περιγραφή ενός τυπικού ιχθυογεννητικού σταθμού.
Το δεύτερο μέρος με το γενικό τίτλο "Μικροκαλλιέργειες" περιλαμβάνει εκτενείς πληροφορίες για το σημαντικότατο θέμα της διατροφής των νυμφικών καλλιεργειών .Δίδονται αρκετές πληροφορίες για τις καλλιέργειες φυτοπλαγκτού και ζωοπλαγκτού και για τη διαχείριση αυτών των καλλιεργειών σε σχέση με την διατροφή των νυμφών .
Το τρίτο μέρος αναφέρεται στην πάχυνση των ψαριών μέχρι το εμπορεύσιμο μέγεθος. Εδώ δίδονται πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις και την τεχνική της εκτροφής σε ιχθυοκλωβούς και χερσαίες δεξαμενές.
Τέλος στο παράρτημα του βιβλίου , αναφέρονται αναλυτικότερα στοιχεία της καλλιέργειας του φυτοπλαγκτού και ζωοπλαγκτού που χρησιμοποιούνται σαν θηράματα, καθώς και αναλυτικές τεχνικές διαχείρισης και ελέγχου.
Ευχαριστούμε θερμά, όσους συνέβαλαν με τις παρατηρήσεις τους, τις υποδείξεις και την υπομονή τους στην ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου . Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους σπουδαστές των Τ .Ε.Ι. Μεσολογγίου οι 0- ποίοι μέσα από τις διαδικασίες του μαθήματος και των εργαστηρίων καθόρισαν έμμεσα αλλά αποτελεσματικά τον τρόπο της διάθρωσης της ύλης.
Ιδιαίτερα επίσης ευχαριστούμε το συνάδελφο Δρ. Ι. Κλαδά για τις χρήσιμες υποδείξεις του και τη φωτογραφία του εξώφυλλου.
Οι συγγραφείς θα νοιώσουν ευτυχείς αν δεχθούν παρατηρήσεις, σχόλια και κάθε άλλη επισήμανση ή υπόδειξη που θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη λειτουργικότητα του παρόντος.
Οι συγγραφείς

Γεώργιος Ν. Χώτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Γ. Ρογδάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
451
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
0.869 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση