Χρόνος και ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χρόνος και ιστορία

Κριτική του στιγμιαίου και του συνεχούς

Giorgio Agamben

10.95€ -26% 8.10€

Προσωπικότητα διεθνούς πλέον κύρος ο Giorgio Agamben σ` αυτό το νεανικό του δοκίμιο διατρέχει μετά λόγου γνώσεως τους κυριότερους σταθμούς στις μέχρι σήμερα θεωρίες για το χρόνο και την ιστορία, για να λάβει θέση - ως συνεπής μαρξιστής - και πάνω στον τρόπο απεμπλοκής μας από την αντεπαναστατική τους δυναστεία.
Τα βασικά κείμενα για το χρόνο, κείμενα που καλύπτουν όλο το εύρος της δυτικής μεταφυσικής είναι: Τίμαιος, Φυσικά, Εννεάδες, Ευαγγέλια, Αυγουστίνος, Καρτέσιος, Σπινόζα, Καντ, Χέγκελ, Νίτσε, Μπερξόν, Χάιντεγκερ, Χούσερλ κ.τ.λ. Το σύντομο μελέτημα του Άγκαμπεν αναθεωρεί συνοπτικά και με μεγάλη γνώση τη βασική σύλληψη της `στιγμής` και της επιτίθεται από πολλές κατευθύνσεις με εξαιρετική δεξιότητα. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να βρει έναν ξεναγό γι` αυτό το πρόβλημα και συνάμα να απολαύσει μια μετάφραση κομψότητας και φιλολογικής εντέλειας. Οι δύο σύντομες εισηγήσεις στο απόσωμα - του ημέτερου Ηρακλή Λογοθέτη και του Ανδρέα Χρηστινίδη - αρχίζουν το διάλογο με το συγγραφέα που μπορεί να συνεχιστεί κατά βούληση από τον ανάγωστη.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Δημήτρης Αρμάος (Μεταφραστής)


Δημήτρης Αρμάος (Υπεύθυνος Σειράς)


Giorgio Agamben

Giorgio Agamben (Συγγραφέας)

Ο Giorgio Agamben διδάσκει φιλοσοφία στο Ινστιτούτο αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Βενετίας. Έχει διδάξει φιλοσοφία στο παρελθόν σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Κολεγίου της Φιλοσοφίας στο Παρίσι. Εδώ και δεκαετίες είναι ο επιμελητής της ιταλικής έκδοσης των Aπάντων του Walter Benjamin. Ο Agamben υπήρξε μαθητής του Martin Heidegger την δεκαετία του 1960 και συνοδοιπόρος με την σκέψη, μεταξύ άλλων, των Guy Debord, Gilles Deleuze, Michel Foucault και Walter Benjamin. Έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: "La Potenza del pensiero", Neri Pozza, Vicenza 2005· "Homo Sacer", Einaudi, Torino 1995· "Mezzi senza fine. Note sulla politica", Bollati Boringhieri, Torino 1996· Quel che resta di Auschwitz, Bollati Boringhieri, Torino 1998· Il Tempo che resta. Un commento alla Lettera ai Romani, Bollati Boringhieri, Torino 2000· "L΄aperto, L΄uomo e l΄animale", Bollati Boringhieri, Torino 2002· "Profanazioni, Nottetempo", Roma 2005· με τον G. Deleuze το "Bartleby, la formula della creazione", Quodlibet, Macerata 1993, και πρόσφατα το "Il Regno e la Gloria. Per una genealogia teologica dell΄economia e del governo", Neri Pozza, 2007.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
61
Διαστάσεις:
19x14
Βάρος:
0.109 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση