Χρηστικό λεξικό μουσικών όρων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χρηστικό λεξικό μουσικών όρων

Natalia Miroshnikova

Alexis Miroshnikov

Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, παιδαγωγούς, ερμηνευτές, συνθέτες, σπουδαστές μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σε ευρύτατο κοινό φιλόμουσων. Η Ναταλία Μιροσνίκοβα και ο Αλέξης Μιρόσνικοβ είναι πολυβραβευμένοι πιανίστες και διαθέτουν μεγάλη πείρα στη διδασκαλία του οργάνου τους. Το "Χρηστικό λεξικό μουσικών όρων" δεν καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής ορολογίας, αλλά μόνον τους πιο κοινόχρηστους, θα λέγαμε, όρους της καθημερινής πρακτικής.

Natalia Miroshnikova

Natalia Miroshnikova (Συγγραφέας)

Η Ναταλία Μιροσνίκοβα είναι σολίστρια και καθηγήτρια του πιάνου με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Μουσική Ακαδημία της Μόσχας (master degree). Έχει εμφανιστεί ως σολίστρια σε συναυλίες και σε ρεσιτάλ στη Μόσχα, στο Λένινγκραντ, στις Βαλτικές Δημοκρατίες, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία, στο Ισραήλ, σε Αραβικές Χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει διδάξει πιάνο, συνοδεία και μουσική δωματίου στη Μουσική Ακαδημία της Μολδαβίας και έχει διακριθεί στην ερμηνεία παλαιότερων και νεότερων ρώσων συνθετών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Μόσχας. Έχει δισκογραφήσει μαζί με το σύζυγό της έργα Σούμπερτ και Μοσκόβσκι, καθώς και έργα ελλήνων συνθετών για πιάνο με τον τίτλο "Λύχνος υπό τον Μόδιον".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alexis Miroshnikov

Alexis Miroshnikov (Συγγραφέας)

Ο Αλέξης Μιρόσνικοβ είναι διδάκτορας, σολίστας και καθηγητής του πιάνου. Με σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Μόσχας, έχει πραγματοποιήσει απειράριθμες συναυλίες στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στο εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια στις Μουσικές Ακαδημίες της Μόσχας, του Βερολίνου, του Πόρτο, της Πράγας, της Βίλνας, του Βουκουρεστίου, Ελλάδας, της Υεμένης και του Κουβέιτ. Είναι συγγραφέας δύο μονογραφιών και 50 άρθρων γύρω από θέματα τεχνικής και ερμηνείας, τα οποία έχουν περιληφθεί στα σχολικά προγράμματα της Μουσικής Ακαδημίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έχει γράψει μαζί με τη σύζυγό του το "Χρηστικό Λεξικό Μουσικών Όρων" (Εκδόσεις Fagotto). Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Μόσχας, αλλά και των Διεθνών και Πανσοβιετικών Διαγωνισμών Πιάνου της Εσθονίας, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Μολδαβίας, καθώς και των Εθνικών Διαγωνισμών Αραβικών Κρατών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
108
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.18 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Το μουσικό βιβλίο που χάρηκα και χρησιμοποίησα…

★ ★ ★ ★ ★

Το μουσικό βιβλίο που χάρηκα και χρησιμοποίησα περισσότερο απ'όλα όσα είχα μέχρι στιγμής..Λιτό και περιεκτικό!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 25/07/2013)