Χρήση του Η/Υ και διαχείριση αρχείων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χρήση του Η/Υ και διαχείριση αρχείων

Ελληνική έκδοση Windows 2000: Θεωρία, παραδείγματα: Θέματα για πρακτική εξάσκηση

Ειρήνη Σπυροπούλου

Ευίτα Φωτεινέα

To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence - ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 2 - "Χρήση του Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων" του ECDL, καλύπτοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση βασικών εφαρμογών του Η/Υ και του λειτουργικού συστήματος, όπως: -το περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας -τη διαχείριση και οργάνωση αρχείων -την αντιγραφή, μετακίνηση και διαγραφή αρχείων -τη χρήση του εργαλείου αναζήτησης -τη δημιουργία αρχείων κειμένου -τα μέσα διαχείρισης εκτυπώσεων -τη συμπίεση αρχείων -την προστασία του Η/Υ από ιούς κ.λπ. Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης καθώς και ένα γλωσσάρι για την απόδοση στην Ελληνική, των Αγγλικών όρων που χρησιμοποιούνται. Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης των Windows 2000 της Microsoft. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στο περιβάλλον των Windows. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των Windows για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.

Βασίλης Κατσούρος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βασίλης Κατσούρος αποφοίτησε το 1992 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Το 1993 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ στις Επικοινωνίες και Επεξεργασία Σημάτων από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και το 1997 του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορος στο Στοχαστικό Έλεγχο από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάστημα 1993-1997 εργάστηκε ως βοηθός Ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Μηχανικής Συστημάτων Διεργασιών του Imperial College. Από το 1998 εργάζεται στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) ως υπεύθυνος του γραφείου Ελέγχου Ποιότητας. Από το 2001 διδάσκει στο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Τεχνογλωσσία" του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και τεχνολογικά έργα και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Πληροφορικής.

Νίκος Χατζηγεωργίου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Νίκος Χατζηγεωργίου αποφοίτησε το 1988 από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1994 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Από το 1995 εργάζεται στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), όπου έχει θέση ερευνητή και είναι επικεφαλής του Παραρτήματος Θράκης του ΙΕΛ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και τεχνολογικά έργα και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Πληροφορικής. Έχει διδάξει Πληροφορική σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, καθώς και σε σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειρήνη Σπυροπούλου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Σπυροπούλου αποφοίτησε το 1998 από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2000 απέκτησε διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Γλωσσική Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 1998 εργάζεται στο τμήμα Ηλεκτρονικής Λεξικογραφίας του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα, εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευίτα Φωτεινέα (Συγγραφέας)

Η Σταυρούλα (Ευίτα) Φωτεινέα απέκτησε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού αποφοιτώντας το 1992 από τον τομέα Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 1999 της απενεμήθη από το ίδιο τμήμα ο τίτλος της Διδάκτορος στην Πληροφορική. Από το 1992 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), ενώ από το 1999 κατέχει θέση Ερευνήτριας. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και σύμβουλος σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα της επιστήμης και της τεχνολογίας της Πληροφορικής. Παράλληλα, έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Ψηφιακής Επεξεργασίας Σημάτων στο τμήμα ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τεχνογλωσσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ως εισηγήτρια σε σεμινάρια Υπολογιστών και Πληροφορικής. Από το 1993 έχει συνεργαστεί ως επιμορφώτρια σε πολλούς φορείς, όπως το ΕΛΚΕΠΑ, το ΕΜΠ, το ΕΚΔΔ (ΙΔΕ), ενώ ανήκει στους καταλόγους των πιστοποιημένων επιμορφωτών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ) για θέματα Πληροφορικής στο πλαίσιο της επιμόρφωσης εκπαιδευτών στην Κοινωνία της Πληροφορίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
268
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.572 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση