Χομπς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χομπς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Richard Tuck

Ο Τόμας Χομπς υπήρξε ο δημιουργός της αγγλόφωνης φιλοσοφίας. Το βιβλίο του "Λεβιάθαν" αποτελεί αναμφισβήτητα το πρώτο σημαντικό φιλοσοφικό έργο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα τον συνόδευε η φήμη του αθεϊστή, ο οποίος θεωρούσε την ανθρώπινη φύση αναπόδραστα κακή και εισηγείτο ένα ολοκληρωτικό κράτος, το οποίο θα καθυπέτασσε την ανθρώπινη ελλειμματικότητα. Στην παρούσα διαφωτιστική μελέτη, ο Richard Tuck διαλύει αυτούς τους μύθους και εμφανίζει τον Χομπς να προσπαθεί με πάθος να απορρίψει τον σκεπτικισμό, τόσο στην επιστήμη όσο και στην ηθική. Ο Richard Tuck είναι καθηγητής πολιτική επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Γιώργος Αραμπατζής (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Αραμπατζής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Παρίσι. Έχει γράψει δοκίμια και έχει μεταφράσει Orson Welles, Patricia Highsmith και Guy de Maupassant. Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Richard Tuck (Συγγραφέας)

Ο Richard Tuck είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
178
Διαστάσεις:
18χ12
Βάρος:
0.106 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση