Χίμαιρα
zoom in

Όλη η αντίσταση έχει συντριβεί. Μέσα σε λίγα λεπτά σαρωτικής βίας, τα ιπτάμενα θωρηκτά του στόλου του Συμβουλίου έχουν καταστρέψει τις άμυνες του Φιζ Γκόργκο. Ο Ζέρβις Φλόυντ, η Ίρισις και οι σύμμαχοί τους έχουν καταδικαστεί να πεθάνουν σ’ ένα βάρβαρο εναέριο θέαμα, σχεδιασμένο για να ενισχύσει τη δύναμη και τη μεγαλοπρέπεια του Αρχιεξεταστή Γκορ. Ο Νις είναι η μοναδική ελπίδα που τους απομένει. Αλλά ο Νις βρίσκεται παγιδευμένος σ’ έναν φλεγόμενο πύργο και κυνηγημένος από την πρώην ερωμένη του, Ούλιι, της οποίας έχει σκοτώσει κατά λάθος τον δίδυμο αδελφό. Προτού τολμήσει ο Νις να ελπίσει ότι θα σώσει τους φίλους του, πρέπει να πείσει την Ούλιι να του χαρίσει τη ζωή. Μετά θα πρέπει να καταβάλει την ισχυρότερη συνωμοτική ομάδα μάντεων στον κόσμο καθώς επίσης και τους τετρακόσιους σκληροτράχηλους φρουρούς του Συμβουλίου. Και ακόμα κι αν επιτύχει, για να κερδίσουν τον πόλεμο, θα πρέπει οι σύμμαχοι να νικήσουν τους εξεταστές και να ανατρέψουν το Νένιφερ, τον διεφθαρμένο προμαχώνα του Συμβουλίου, προτού οι μανιασμένοι λύριγκες κατακλύσουν ολόκληρο τον Σάνθεναρ.

Κώστας Γερογιάννης (Μεταφραστής)

Ο Κώστας Γερογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε σε ΙΕΚ Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Λογιστικά. Εργάστηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση είναι η μετάφραση βιβλίων του Φανταστικού (από αγγλικά σε ελληνικά). Έχει μεταφράσει William King, Jeff Long, Ian Irvine, Tad Williams και David Eddings. Ασχολείται με την Επιστημονική Φαντασία και το Φανταστικό γενικότερα από τη δεκαετία του ΄70 και έχει δημοσιεύσει διηγήματα του στα Περιοδικά Αστρική Επαφή, Ανδρομέδα, στο Βing Bang και πιο πρόσφατα στους Δραματουργούς των Γιανν και στα Φανταστικά Χρονικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΛΕΦ. Του αρέσει ιδιαίτερα το διάβασμα και το άγχος του στη ζωή είναι να διαβάσει τα περίπου 5000 βιβλία της βιβλιοθήκης του. Αμετανόητος, συλλέγει ακόμα.

Ian Irvine

Ian Irvine (Συγγραφέας)

Ο Ίαν Ιρβάιν γεννήθηκε στο Μπάθερστ το 1950, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας και σπούδασε στο Κολέγιο Σεβαλιέ και στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, απ΄ όπου και πήρε PhD στις Θαλάσσιες Επιστήμες, το 1981. Οι δουλειές με τις οποίες ασχολήθηκε ήταν ποικίλες. Από καθαριστής σε εργοστάσιο κεραμικής, μέχρι βοηθός μικροβιολόγου και γενικός διευθυντής περιβαλλοντικού σχεδίου. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 πήρε μέρος σε κάποιες καταστροφικές αποστολές στη Σουμάτρα, κάτι που του έδωσε αρκετές ιδέες για τα βιβλία του. Ασχολήθηκε πάρα πολύ με τις καταδύσεις στους βρώμικους πυθμένες των λιμανιών μετρώντας τα ποσοστά μόλυνσης. Ο Ίαν Ιρβάιν άνοιξε ένα γραφείο μελετών, το 1986, που αναλάμβανε περιβαλλοντικές έρευνες για πελάτες του τόσο στην Αυστραλία όσο και στο εξωτερικό. Θεωρείται ειδικός σε ό,τι αφορά τη μόλυνση των θαλασσών και έχει συντάξει μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς της Αυστραλίας σχετικά με το εθνικό περιβάλλον. Είναι παντρεμένος και ζει στα βουνά του βορειότερου μέρους της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
476
Διαστάσεις:
24χ13
Βάρος:
0.758 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση