Χίλιες και μια νύχτες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χίλιες και μια νύχτες

Σεχραζάντ: Σεβάχ ο θαλασσινός

14.46€ -26% 10.70€
Μια σειρά παραμυθιών που τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ακούσουν από το cd. Τα μεγαλύτερα θα τα διαβάσουν μόνα τους, ακούγοντας το cd. Έτσι θα συνδέσουν την εικόνα με το λόγο και τη μουσική, επιχειρώντας ένα πρώτο απλό βήμα στο χώρο της μουσικής αγωγής.
Ειρήνη Μάρρα

Ειρήνη Μάρρα (Διασκευαστής)

Η Ειρήνη Μάρρα (1943-1998) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα στα δεκαεφτά της χρόνια με μια μελέτη για την παιδική λογοτεχνία και συνέχισε γράφοντας ποίηση, διηγήματα και κάνοντας μεταφράσεις. Στο χώρο του παιδικού βιβλίου μπήκε το 1974 με τα "Δαντελένια χέρια" και συνέχισε με πλήθος βιβλίων, θεατρικών έργων, μεταφράσεων κλασικών παραμυθιών, καθώς και με τη συγγραφή και παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Δίδαξε λογοτεχνία και μυθοπλασία σε σχολεία και σε σεμινάρια.

Σάντρα Αδάμ (Εικονογράφος)


Nikolai Andreyevich Rimsky - Korsakov (Συνθέτης)

Ο Ρώσος συνθέτης Ρίμσκι Κόρσακοφ (1844-1908) που έγραψε τη μουσική για τις "Χίλιες και μια νύχτες", καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Η γιαγιά του όμως ήταν χωριάτισσα και από αυτή έμαθε να αγαπάει τη λαϊκή μουσική. Πήρε μαθήματα πιάνου, αλλά η φιλοδοξία του ήταν να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού. Έτσι, μόλις έγινε δώδεκα χρονών, μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Πετρούπολης. Εξακολούθησε ωστόσο τα μαθήματα πιάνου και παρακολουθούσε συναυλίες και όπερες, γοητευμένος ιδιαίτερα από τη μουσική του Γκλίνκα. Παρ΄ όλο που δεν είχε σπουδάσει θεωρία, άρχισε να συνθέτει. Αξιωματικός του Ναυτικού πια, διορίστηκε καθηγητής σύνθεσης και ενορχήστρωσης στο Ωδείο της Πετρούπολης. Γρήγορα ο Ρίμσκι - Κόρσακοφ παραιτήθηκε από το Ναυτικό και αφοσιώθηκε στη μουσική, παίρνοντας μάλιστα μια θέση στην περίφημη ομάδα των πέντε (Μπαλακίρεφ, Μποροντίν, Κούι, Μουσόρφσκι, Ρίμσκι - Κόρσακοφ). Η ομάδα αυτή είχε σκοπό την ίδρυση και καθιέρωση Εθνικής Μουσικής Σχολής της Ρωσίας. Έργα του είναι τα μελοδράματα "Χιονάτη", "Ο χρυσός πετεινός", "Σάντκο", κ.α. Η συμφωνική σουίτα "Σεχραζάντ", εμπνευσμένη από τις "Χίλιες και μια νύχτες", χορογραφήθηκε από το Μίσελ Φόκιν και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι (το 1910) με σκηνικά του διάσημου Μπάκστ. Χόρεψαν ο Νιζίνσκι και η Ταμάρα Καρσάνιβα.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
16χ15
Βάρος:
0.14 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση