Χαμένες πόλεις του αρχαίου κόσμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χαμένες πόλεις του αρχαίου κόσμου

101.16€ -27% 73.85€
Οι πόλεις της αρχαιότητας, όπου οι πολιτισμοί ρίζωσαν και αναπτύχθηκαν δημιουργώντας μεγάλες αυτοκρατορίες και πολιτισμούς, θεωρούνται από τους ειδικούς "ιεροί" τόποι της ιστορικής επιστήμης. Αυτές οι πόλεις και η γενναιόδωρη εργασία των αρχαιολόγων κατάφεραν να ενώσουν τα κομμάτια της ιστορίας φημισμένων πολιτισμών και να εξετάσουν την αρχαία τέχνη τους, αποδίδοντας έτσι στην ανθρωπότητα τμήματα των χαμένων θησαυρών μας και τη μνήμη του μακρινού παρελθόντος.

Simone Rambaldi (Επιμέλεια)

Ο Σιμόνε Ραμπάλντι αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Μπολόνιας (Ιταλία) με πτυχιακή εργασία "Δομή και χρήση του μονόπτερου στη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική". Μελετά για διδακτορικό στην Αρχαιολογική Έρευνα (ρωμαϊκή, ύστερη αρχαιότητα και μεσαιωνική αρχαιολογία) και έχει συμμετάσχει πολλά χρόνια σε ανασκαφές που χρηματοδότησε το πανεπιστήμιο της Μπολόνια, συγκεκριμένα στην ελληνιστική πόλη της Φοινίκης στην Αλβανία, και στο ονομαζόμενο Ανάκτορο του Θεοδώριχου στη Galeata (Ιταλία). Συμμετέχει επίσης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον τομέα της κλασικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια.

Maria Teresa Guaitoli (Επιμέλεια)

Η Μαρία Τερέζα Γκουαϊτόλι είναι μέλος του Τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Μπολόνια, από όπου πήρε το πτυχίο της στην Αρχαιολογία. Έχει διευθύνει ανασκαφές για την Αρχαιολογική Επιθεώρηση των Εμιλία Ρομάνα, Βένετο και Πούλια σε τόπους που χρονολογούνται από την Πρωτοϊστορία μέχρι τον Μεσαίωνα. Για το πανεπιστήμιο, είχε την επιστημονική ευθύνη για την εξερεύνηση της κελτικής οχυρωμένης πόλης του Bibracte (Βουργουνδία, Γαλλία) και για τις προμοναστικές φάσεις του μνημειακού συγκροτήματος του Σαν Τζοβάνι στο Μόντε (Μπολόνια, Ιταλία). Έχει δώσει σεμινάρια για τη μελέτη της μεσαιωνικής κατασκευής τειχών και της υποθαλάσσιας αρχαιολογίας στο Τμήμα Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του πανεπιστημίου της Πάρμας (Ιταλία). Οργανώνει εκθέσεις και συνέδρια για το Υπουργείο Αρχαιολογίας και είναι συντάκτης του περιοδικού Ocnus. Τα άρθρα της επικεντρώνονται κυρίως στη σχέση ανάμεσα στις αρχαίες γραπτές πηγές, τα αρχαιολογικά στοιχεία και την αρχαία διακόσμηση.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
324
Διαστάσεις:
36χ27
Βάρος:
2.824 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση