Τζάκια
zoom in
97.33€ -10% 87.60€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789608858800

 • Κατηγορίες:

  Χόμπι

 • Έτος κυκλοφορίας

  2005

 • Εκδότης

  Πετρωτός Ιωάννης Ν.

Καλύπτοντας ένα κρίσιμο κενό στη σχετική βιβλιογραφία, αυτό το πλούσιο ρεπερτόριο έργων από διάφορες χώρες με δημιουργίες Ευρωπαίων και Αμερικανών σχεδιαστών επεδεικνύει τις πρόσφατες ερμηνείες που έχουν αποδοθεί σε ένα σημαντικό στοιχείο της κατοικίας, το οποίο συνήθως συλλαμβάνεται ως οργανικό κομμάτι της γενικότερης αρχιτεκτονικής, είτε ως νέα ερμηνεία του παραδοσιακού εντοιχισμένου μοντέλου που λειτουργεί ως φόντο σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο, είτε ως θεμελιώδες σημείο μιας μινιμαλιστικής οικιακής εγκατάστασης.

Στις κατοικίες που ολοένα και περισσότερο σχεδιάζονται ως πολυλειτουργικοί χώροι, ο ρόλος του τζακιού στο διαχωρισμό ή τον καθορισμό ξεχωριστών χώρων δίχως να διακόπτεται η οπτική ροή είναι συχνά ουσιαστικός για την διαρρύθμιση. Ταυτόχρονα, κάποια άλλα έργα καταμαρτυρούν την αυξανόμενη σημασία των τζακιών που σχεδιάζονται και παράγονται ως ανεξάρτητα design στοιχεία, διαχωρισμένα από το περιβάλλον τους.

Πολύ συχνά τα έργα αυτά επιλέγουν μια πρωτοποριακή προσέγγιση τόσο στην έκφραση όσο και στην τεχνολογία, και εφευρίσκοντας νέους τρόπους απόλαυσης σε σχέση με τις παραδοσιακές μορφές, με πρωτότυπη διαρρύθμιση και τοποθέτηση των επίπλων. Επιπλέον, η συλλογή που παρουσιάζεται σε αυτό το βιβλίο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς κάποια σύγχρονα υλικά, όπως το ατσάλι, ο σίδηρος, ο χαλκός, το σκυρόδερμα και το γυαλί έχουν οδηγήσει σε μη συμβατικές δημιουργίες φανερώνοντας πως το τζάκι, ως μικροαντικείμενο, επιτρέπει την ανάδειξη τολμηρών συνθέσεων και έργων.

Silvio San Pietro (Συγγραφέας)

O Silvio San Pietro είναι αρχιτέκτονας και εκδότης. Γεννήθηκε το 1953 στο Μιλάνο. Το 1980 ίδρυσε το "L΄ Archivolto", ένα συνδυασμό εκδοτικού οίκου, βιβλιοπωλείου και γκαλερί με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική και το design, όπου οργανώνονται εκθέσεις και συζητήσεις. Ασχολείται με την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό, τις γραφικές τέχνες και τη φωτογραφία, ενώ τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τις αντίκες και τις συλλογές. Γράφει άρθρα για ειδικευμένα βιβλία και περιοδικά του κλάδου. Από το 1986 έχει δημιουργήσει, συντάξει και δημοσιεύσει περισσότερους από 130 τόμους για τις εκδόσεις "L΄ Archivolto", που πωλούνται σε όλο τον κόσμο και κατανέμονται σε διάφορες συλλογές. Πολλές από τις εκδόσεις αυτές έχουν γίνει διεθνή μπεστ-σέλερ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Francesca Falletti (Συγγραφέας)

H Francesca Falletti είναι αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε το 1973 στο Μιλάνο, όπου ζει και εργάζεται. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο το 1999, με μια διατριβή σχετικά με την ανάκτηση και το σχεδιασμό κατασκευών εξυπηρέτησης στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Η διατριβή αυτή κέρδισε το βραβείο "Una tesi per Milano" του τοπικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Την επόμενη χρονιά έλαβε πιστοποίηση άσκησης επαγγέλματος από το κράτος, με ειδικότητα στην Περιβαλλοντική και Χωροταξική Διακυβέρνηση. Έχει συνεργαστεί με το Ιταλικό Ταμείο Περιβάλλοντος και με τη δημοτική υπηρεσία πολιτισμού του Μιλάνο, οργανώνοντας εγκαταστάσεις για ειδικές βραδινές εκδηλώσεις. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Ιταλία και τη Γαλλία, και ειδικεύεται στις ανακαινίσεις κατοικιών. Επίσης, είναι μόνιμη συνεργάτιδα του εκδοτικού οίκου "L΄ Archivolto".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Andrew Ellis (Μεταφραστής)


Eurologos Milano (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Λάρισα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
29.7x23
Βάρος:
1.646 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση