Τσόκο Μπλοκ
zoom in
14.91€ -26% 11.03€

Παγωμένος χειμώνας του 1941-`42. Η πείνα και το κρύο θερίζουν. Ο φόβος παγώνει τα όνειρα. Οι μπότες των ατσάλινων στρατιωτών συνθλίβουν την ελευθερία. Οι μαυραγορίτες συγκεντρώνουν τα λιγοστά τρόφιμα της χώρας. (. . .) Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από ένα άρωμα αισιοδοξίας: οι άνθρωποι ζουν τον όλεθρο και την καταστροφή, αλλά αγωνίζονται. Η μουσική και η ποίηση τους βοηθούν να αντέξουν. Και όταν μοιάζει πως όλες οι ανθρώπινες αξίες έχουν χαθεί, ανακαλύπτουν την αλληλεγγύη και τη σύμπνοια. Παιδιά και ενήλικες δημιουργούν μια άρρηκτη αλυσίδα αγάπης και γίνονται Στρατιώτες της Ειρήνης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Πριοβόλου

Ελένη Πριοβόλου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Πριoβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου όπου και έζησε μέχρι τα 18 της. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί επί είκοσι τρία έτη. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και στα βιβλία της προσπαθεί να πλησιάσει τον παιδικό κόσμο και την ευαίσθητη παιδική ψυχή. Έχει καταθέσει είκοσι ένα βιβλία για παιδιά και εφήβους, επτά μυθιστορήματα για μεγάλους, μία νουβέλα και ένα βιβλίο με ιστορίες. Το μυθιστόρημά της για ενήλικες, "Όπως ήθελα να ζήσω" (Καστανιώτης, 2009) τιμήθηκε το 2010 με το "Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ". Επίσης έχει αποσπάσει το Βραβείο για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού "Διαβάζω" για το βιβλίο της "Το σύνθημα" (2009).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νέαρχος Ντάσκας

Νέαρχος Ντάσκας (Εικονογράφος)

Ο Νέαρχος Ντάσκας, ιδρυτής του polkadot design, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970 και σπούδασε γραφιστική στo ΤΕΙ της Αθήνας. Τα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας του χρησιμοποιούσε μόνο μολύβια και χαρτί σχεδιάζοντας storyboard για διάφορα animation studio στην Ευρώπη. Το 2005 εγκατέστησε το στούντιό του μόνιμα στην Αθήνα και το 2008 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design στην περιοχή της Ακρόπολης.

H έντονα εικαστική εικονογράφησή του τον οδήγησε σε συνεργασίες με ιδρύματα πολιτισμού. Έχει σχεδιάσει αφίσες για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Lincoln Center NY και εξώφυλλα για την Athens Voice και εκδοτικούς οίκους. Η δουλειά του έχει διακριθεί στα American Illustration, European Design Awards, German Design Council Awards, και απέσπασε το χρυσό εικονογράφησης στα βραβεία ΕΒΓΕ το 2012.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.369 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση