Τσάμηδες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τσάμηδες

Επίμαχο πρόβλημα Ελλάδος και ορθοδόξου εκκλησίας Αλβανίας

Μιχαήλ Τρίτος

7.23€
 • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

  Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

 • ISBN:

  9789607812193

 • Κατηγορίες:

  Αυτοβιογραφίες

 • Έτος κυκλοφορίας

  2003

 • Εκδότης

  Κυρομάνος

ΜΕ ΤΟΝ όρο Τσάμηδες εννοούμε μια ομάδα Τουρκαλβανών, οι οποίοι με την θέλησή τους εγκατέλειψαν την Θεσπρωτία, φοβούμενοι τις ποινές της ελληνικής δικαιοσύνης για τις απαράδεκτες βιαιότητες που διέπραξαν με τις ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις κατοχής, σε βάρος των Ελλήνων της περιοχής. Πρόκειται για ντόπιους Χριστιανούς Έλληνες, οι οποίοι για διαφόρους λόγους και σε διάφορα χρονικά διαστήματα εξισλαμίσθηκαν.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ Τσάμηδες, οι όποιοι ανέρχονται σε 25.000 κατοίκους, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εγκατεστημένοι στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αυλώνος, Βερατίου, Τιράνων και κυρίως στην Κονίσπολη. Αυτοί αποτελούν και την αιχμή της επιθετικής πολιτικής της Αλβανίας εναντίον της Ελλάδος. Ιδιαίτερα εχθρική είναι η στάση τους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ χρόνια το `Τσάμικο` διατηρείται από την Αλβανία σε μια επικίνδυνη κινητικότητα. Με διαδηλώσεις, διαβήματα, συγγραφή βιβλίων και κυρίως με προσφυγές στους διεθνείς οργανισμούς ζητούν την επιστροφή των εδαφών τους, την επανάκτηση της ελληνικής υπηκοότητας και αποζημίωση για τις περιουσίες τους.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση έχει χρέος να μείνει ανυποχώρητη στις θέσεις της, όσον αφορά στην μη ικανοποίηση των παράλογων απαιτήσεων των δοσίλογων και κακοποιών Τσάμηδων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μιχαήλ Τρίτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
71
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.129 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση