Τοπογραφικοί υπολογισμοί και συνορθώσεις δικτύων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τοπογραφικοί υπολογισμοί και συνορθώσεις δικτύων

Ανάλυση προγραμμάτων και παραδείγματα

Αριστείδης Ι. Φωτίου

Αθανάσιος Α. Δερμάνης

Δημήτριος Ρωσσικόπουλος

29.82€ -25% 22.34€

[...] Το βιβλίο αυτό διαφέρει σε αρκετά σημεία από τα συνηθισμένα πανεπιστημιακά συγγράμματα, που απευθύνονται στους φοιτητές και έχουν στόχο μια μακρόχρονη συστηματική σπουδή, επειδή ακριβώς απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες συναδέλφους ΑΤΜ. Έτσι, δεν ασχοληθήκαμε με όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες με τις οποίες οι επαγγελματίες συνάδελφοι, σε αντίθεση με τους φοιτητές, είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι, και οι οποίες άλλωστε μπορούν να βρεθούν στα συγγράμματα που ήδη κυκλοφορούν. Στραφήκαμε λοιπόν απευθείας στην αντιμετώπιση προβλημάτων που πηγάζουν από τη σύγχρονη επαγγελματική εμπειρία, τα οποία άμεσα ενδιαφέρουν τον επαγγελματία μελετητή, ενώ δεν έχουν την ίδια σημασία για το φοιτητή που δεν έχει ακόμη σημαντικές πρακτικές εμπειρίες. Τα προβλήματα με τα οποία ασχοληθήκαμε, αντιμετωπίζονται με τα σύγχρονα υπολογιστικά εργαλεία, δηλαδή τα προγράμματα για ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Το σημαντικότερο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του τρόπου αξιοποίησης των προγραμμάτων αυτών για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων των τοπογραφικών μελετών και κυρίως για τις συνορθώσεις των τοπογραφικών δικτύων και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Επειδή όμως η παραγωγή αριθμητικών αποτελεσμάτων δεν έχει κανένα νόημα χωρίς την παράλληλη ερμηνεία τους και αξιολόγηση, ένα άλλο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στη σύντομη παρουσίαση ορισμένων βασικών εννοιών και ιδιαίτερα εκείνων που είναι άγνωστες στους παλιότερους συναδέλφους.
Το τρίτο μέρος του βιβλίου αποτελούν τα προγράμματα για ηλεκτρονικό υπολογιστή, που οι λίστες τους, μαζί με τις οδηγίες χρήσης και τα σχετικά παραδείγματα εφαρμογής, δίνονται στα παραρτήματα του βιβλίου. Τα προγράμματα αυτά είναι υψηλής τεχνογνωσίας, αλλά έχουν γραφεί ώστε να λειτουργούν κατά τρόπο διαλογικό (interactive mode) που απαιτεί από το χρήστη μόνο τη γνώση των βασικών όρων της κάθε εφαρμογής, και να είναι φιλικά προς αυτόν (user friendly). Για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προγράμματα από όλους σχεδόν τους συναδέλφους, έχουν δομηθεί έτσι ώστε να λειτουργούν σε ένα μικρό προσωπικό υπολογιστή (PC). [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Αριστείδης Ι. Φωτίου

Αριστείδης Ι. Φωτίου (Συγγραφέας)

Ο Αριστείδης Φωτίου είναι καθηγητής στο ΑΠΘ, στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Α. Δερμάνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Ρωσσικόπουλος

Δημήτριος Ρωσσικόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.822 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση