Το ζήτημα της εκπαίδευσης των φιλολόγων μέσα από το παράδειγμα της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ζήτημα της εκπαίδευσης των φιλολόγων μέσα από το παράδειγμα της φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ.

Μαρία Π. Μπιλιώνη

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ένα παλιό, αλλά και συνάμα, επίκαιρο θέμα που σχετίζεται με την εκπαίδευση των φιλολόγων και που απασχολεί έντονα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα στον ελλαδικό χώρο. Αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο, γίνεται η θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος, κάνοντας λόγο για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., για τα Προγράμματα Σπουδών από το 1984 έως σήμερα και για τις απόψεις διαφόρων φορέων και επιστημόνων για το προς συζήτηση θέμα. Στο δεύτερο θέμα, διερευνάται το ζήτημα της εκπαίδευσης των φιλολόγων από την πλευρά των φοιτητών των ελληνόγλωσσων Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και των φιλολόγων που ασκούν το επάγγελμά τους στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η εργασία καταλήγει σε πορίσματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στους ιθύνοντες της εκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου

Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Ταρατόρη είναι ομότιμη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επιστημονική και ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα Παιδαγωγικής του Σχολείου, της διδακτικής μεθοδολογίας και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου

Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς)

Είναι καθηγητής της Σχολικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα της Παιδαγωγικής του Σχολείου, με κεντρικούς άξονες αναφοράς τη σχολική διδασκαλία, και σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εκπαιδευτική πολιτική.

Μαρία Π. Μπιλιώνη (Συγγραφέας)

Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Σχολική Παιδαγωγική, του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.363 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση