Το ύστατο όραμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ύστατο όραμα

Η ιστορία της φιλοσοφίας υπό το πρίσμα της παρούσας κοσμοθεωρίας

Λευτέρης Δούβος

40.00€ -11% 35.60€

[set δύο τόμων]

"Η θρησκευτική, φιλοσοφική και επιστημονική παράφωνη πολυφωνία των αιώνων ανέμεναν πάντα τον μαέστρό τους, που θα τις οδηγούσε στη μαγευτική αρμονία της Μίας Αλήθειας. Αν δεν μπορούσε κάτι τέτοιο να ελπίζεται, τότε η Αλήθεια θα ήταν ή απροσπέλαστη απ` τον άνθρωπο ή ό,τι μέχρι τώρα πιστεύαμε, ψεύδος προς κατάρριψη ή πλήθος ψευδών που κατέπνιγαν τη Μία Αλήθεια, που είχε ήδη προ πολλού ανακαλυφθεί. Με αυτό το βιβλίο πιστεύουμε, ότι έχουμε αποδείξει την Αλήθεια των αληθειών, με την καταλυτική βοήθεια του Θεού και των προγενεστέρων μας, αλλά και όσων μας αγάπησαν και αγαπήσαμε".
(απόσπασμα από το βιβλίο)


Την ιστορία της φιλοσοφίας και το νέο φιλοσοφικό σύστημα που διαμορφώθηκε ακολουθώντας τις οδούς τις επιστημονικής προόδου και των τεχνολογικών ανακαλύψεων, παρουσιάζει στη δίτομη μελέτη του "Το ύστατο όραμα", ο Λευτέρης Λεων. Δούβος. Έγκριτος διπλωμάτης έως τον πρόωρο θάνατό του, ο συγγραφέας έμαθε να ελίσσεται μεταξύ των κοσμοθεωριών που διατυπώθηκαν για τις αρχές του κόσμου και της φιλοσοφίας και να τις εξετάζει όλες από απόσταση "επιστημονικής ασφαλείας". Παραθέτοντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και απλοϊκές σκέψεις που περνούν συνεχώς απ` το μυαλό μας, ο Λ. Δούβος επιχειρεί να εκλαϊκεύσει δυσνόητους φιλοσοφικούς όρους και περίπλοκες θεωρίες, χωρίς ωστόσο να εκχυδαΐσει το περιεχόμενό τους. Σκοπός του συγγραφέα είναι να συμβάλλει στην αγωνιώδη προσπάθεια του αναγνώστη να αναζητήσει το ύστατο όραμα της ύπαρξής του, να προσεγγίσει τα βαθύτερα στοιχεία που καθοδηγούν και ερμηνεύουν το βίο του. Στον πρώτο τόμο παρατίθεται η ιστορία της φιλοσοφίας, όπου περιγράφονται τα σημαντικότερα φιλοσοφικά κινήματα και αναλύονται οι απόψεις των επιφανέστερων διανοητών, υπό το πρίσμα της κοσμοθεωρίας που επικρατούσε τόσο κατά την εποχή τους όσο και σήμερα. Στο δεύτερο τόμο αναλύεται το κυρίαρχο σήμερα φιλοσοφικό σύστημα, με την επιμέρους αναφορά στη γνωσιολογία, τη μεταφυσική, την οντολογία, τη φιλοσοφική ανθρωπολογία και ψυχολογία, καθώς και τη λογική. Η δίτομη μελέτη του Λ. Λ. Δούβου αποτελεί το επιστέγασμα των μελετών και των προσωπικών αναζητήσεών του.

Λευτέρης Δούβος

Λευτέρης Δούβος (Συγγραφέας)

Ο συγγραφέας Λευτέρης Λεων. Δούβος είναι γνωστός δικηγόρος και διπλωμάτης, ο οποίος γεννήθηκε το 1943, κι έκανε την πρώτη φιλοσοφική του προσπάθεια για τη δημιουργία φιλοσοφικού συστήματος σε ηλικία 13 μόλις ετών! Έχει εκδοθεί μία δίτομη μελέτη που αποτελεί το επιστέγασμα των μελετών και των προσωπικών αναζητήσεών του, τα πρώτα συμπεράσματα των οποίων είχαν δημοσιευτεί υπό τον τίτλο "Όραμα οραμάτων ή Η λογική της τελειότητας". Επιπλέον ασχολείται και με την ποίηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
260
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
1.617 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση