Το τραγούδι του ποταμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τραγούδι του ποταμού

Maija Baric

Ακούς τον ποταμό που τραγουδάει
και ψιθυρίζει;
Ακούς τον ποταμό που τραγουδάει
και μουρμουρίζει;
Στη μια όχθη του ποταμού, κοντά στον βράχο, βρίσκεται η φωλιά της Αμάλιας, της ποντικίνας. Στην άλλη όχθη του ποταμού, στο πράσινο λιβάδι, έχει κάνει τη δική του φωλιά ο Ίβαρι, ο ποντικός. Η Αμάλια ονειρεύεται την απέναντι όχθη με το πράσινο λιβάδι και ο Ίβαρι θέλει τόσο πολύ να σκαρφαλώσει στον ψηλό βράχο. Όμως ανάμεσά τους κυλάει ο ποταμός.
Οι εναλλαγές των εποχών στη φύση δημιουργούν το πλαίσιο για μια όμορφη και μεταφορική ιστορία, που έχει να κάνει με τη λαχτάρα της συνάντησης, τον αποχωρισμό και την αγάπη που υπερνικά τα εμπόδια.
Ένα ποιητικό, εικονογραφημένο παραμύθι, καρπός συνεργασίας μιας Φινλανδής συγγραφέα και παιδαγωγού και μιας βραβευμένης Ελληνίδας εικονογράφου.

Μαρία Μαρτζούκου

Μαρία Μαρτζούκου (Μεταφραστής)


Βάσω Ψαράκη

Βάσω Ψαράκη (Εικονογράφος)

Η Βάσω Ψαράκη γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών Βακαλό. Ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες. Από το 1978 αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, από μία στην Πάτρα, στα Χανιά και στη Λευκωσία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Ιαπωνία, Ιράν, Πορτογαλία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο). Το 1986 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν στην εικονογράφηση. Το 1988 βραβεύτηκε εικονογράφησή της από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 1989 εικονογράφησή της πήρε την τιμητική διάκριση Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα. Το 1990 φιλοτέχνησε την αφίσα της ΙΒΒΥ για τη Διεθνή Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 1991, που κυκλοφόρησε σ΄ όλο τον κόσμο. Το 1993 πήρε το δεύτερο βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Εικονογράφησης της Τεχεράνης για το εξώφυλλό της στο βιβλίο της Μάρως Λοΐζου "Ήταν και δεν ήταν". Το 1993 και 1995 η Unicef κυκλοφόρησε κάρτες για την Ευρώπη με τα σχέδιά της. Το 1994 η αφίσα της με θέμα "Μ΄ ένα βιβλίο πετάω" βραβεύτηκε και τυπώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Το 1997 δούλεψε κοστούμια, σκηνικά και κατασκευές για 14 τηλεοπτικά επεισόδια με τον τίτλο: "Παραμύθια-Ελάτε στη μαγεία του βιβλίου", παραγωγής Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και υπουργείου Πολιτισμού, για την προώθηση της ανάγνωσης. Το 1998 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Ο Επισκέπτης της Νύχτας" της Μελίνας Καρακώστα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Maija Baric (Συγγραφέας)

Η Μάγια Μπάριτς γεννήθηκε στο Ελσίνκι, στη Φινλανδία, το 1950. Σπούδασε νηπιαγωγός στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και ειδικεύτηκε στην τέχνη του κουκλοθέατρου στην Ακαδημία Μουσών της Πράγας. Γράφει και σκηνοθετεί έργα για κουκλοθέατρο. Έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει τιμηθεί για την προσφορά της στον τομέα της προσχολικής αγωγής με πολλά βραβεία. Το Τραγούδι του Ποταμού γνώρισε εξαιρετική επιτυχία στην Ιαπωνία, όπου παρουσιάστηκε στην τηλεόραση. Κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Φινλανδία την παράσταση ζήτησε να παρακολουθήσει και η αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
30x21
Βάρος:
0.331 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση