Το θείον και η πόλις στον Ευριπίδη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το θείον και η πόλις στον Ευριπίδη

Δεύτερο διεθνές συνέδριο αρχαίου δράματος

Συλλογικό έργο

20.00€ -10% 18.00€
Το βιβλίο περιέχει τα πρακτικά του 2ου Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον ΕΟΤ και το Δήμο Σαλαμίνας και έλαβε χώρα στην Σαλαμίνα το 2022 στο πλαίσιο του Επετειακού έτους «Ευριπίδη», όπως είχε ανακηρυχθεί από τον ΕΟΤ. Συγγραφείς: Χρύσα Αλεξοπούλου, Κατερίνα Αρβανίτη, Βαρβάρα Γεωργοπούλου, Θεόδωρος Γραμματάς, Καίτη Διαμαντάκου, Giorgio Ierano, Μαριάννα Κάλμπαρη, Δέσποινα Καρέλλη, Λυδία Κονιόρδου, Δέσποινα Γ. Κοσμοπούλου, Γιάννος Λώλος, Άγις Μαρίνης, Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος, Άννα Μαυρολέων, Ελένη Μπολιάκη, Σμαρώ Νικολαΐδου-Αραμπατζή, Ελένη Παπαλεξίου, Κατερίνα Παπασωτηρίου, Αθηνά Παπαχρυσοστόμου, Λαμπρινός Πλατυπόδης, Γιάννης Πλεμμένος, Κατερίνα Συνοδινού

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Μαρκαντωνάτος (Επιμέλεια)


Βαρβάρα Γεωργοπούλου

Βαρβάρα Γεωργοπούλου (Επιμέλεια)

Η Βαρβάρα Γεωργακοπούλου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έλαβε πτυχίο του Τμήματος Ιστορικού-Αρχαιολογικού. Επίσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της ίδιας Σχολής από το οποίο έλαβε πτυχίο θεατρολογίας, μεταπτυχιακό δίπλωμα και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: "Η θεατρική κριτική στην Αθήνα του μεσοπολέμου". Εργάστηκε ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση, δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου και πρόσφατα εκλέχτηκε λέκτορας. Έχει δημοσιεύσει περίπου τριάντα μελέτες και άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους με θέματα από την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου με ειδίκευση στον 20ό αιώνα και τη θεατρική κριτική. Έχει επίσης λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα τα ερευνητικά της πεδία αφορούν το επτανησιακό θέατρο, την αναβίωση του αρχαίου δράματος, τη γυναικεία παρουσία στη δραματουργία και τη θεατρική πράξη.

Δέσποινα Γ. Κοσμοπούλου

Δέσποινα Γ. Κοσμοπούλου (Επιμέλεια)

Η Δέσποινα Γ. Κοσμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα (post-doc) στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξετάζει περαιτέρω το θέατρο μέσα από την Φιλοσοφία που προτείνει η Σημειολογία. Είναι μέλος και ερευνήτρια του κέντρου Σημειολογίας του θεάτρου, συνεργάζεται με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και συμμετέχει σε συνέδρια και επιστημονικά αφιερώματα. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Τόπος Έκδοσης:
Παλαιό Ψυχικό
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
410
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.855 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση