Το τετράδιο της πρώτης μου γραφής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τετράδιο της πρώτης μου γραφής

Βασισμένο στο σχολικό βιβλίο της Α τάξης του δημοτικού "Η γλώσσα μου"

"Το τετράδιο της πρώτης μου γραφής" είναι μια εξαιρετικά προσεγμένη μεθοδική εργασία, η οποία απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Δημοτικού.
Προσαρμόσαμε την εργασία μας αυτή στη δομή και την ύλη του σχολικού βιβλίου, με απόλυτο σεβασμό στα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Περιέχει ένα σύνολο δημιουργικών ασκήσεων που σε συνδυασμό με την παραστατική εικονογράφηση που το συνοδεύει, θα βοηθήσει τα παιδιά στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής, ξεκινώντας αρχικά από απλές γραμμές και σχηματικές παραστάσεις. Στη συνέχεια θα εξασκηθούν σε βασικά γράμματα και συλλαβές της ελληνικής γλώσσας και στο τέλος στις λέξεις και τις προτάσεις εκείνες που έχουν επιλεγεί ως οι καταλληλότερες για ορθογραφία.
Στόχος μας είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει πολύτιμο βοηθό όχι μόνο για τους μικρούς μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης. Χάρη σε αυτό μπορούν να εξοικονομήσουν το χρόνο που θα διέθεταν καθημερινά για την αναπαραγωγή γραμμάτων, λέξεων ακόμα και προτάσεων σε απλά τετράδια γραφής.
Με τη σωστή αξιοποίηση του τετραδίου πρώτης μου γραφής πιστεύουμε ότι η εκμάθηση της γλώσσας στη γραπτή της μορφή θα αποτελέσει μια διαδικασία απλή, κατανοητή και κυρίως ευχάριστη για όλους.

Ράνια Βελισσαρίου (Εικονογράφος)


Ευαγγελία Δεσύπρη (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.226 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση