Το τελευταίο απόγευμα της Ανιές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το τελευταίο απόγευμα της Ανιές

Δοκίμιο για το έργο του Μίλαν Κούντερα

Francois Ricard

17.33€ -28% 12.48€

Ύστερα από δύο μέρες που πέρασε μόνη στην Ελβετία και ενώ πρέπει να επιστρέψει στο Παρίσι, η Ανιές, η ηρωίδα της ``Αθανασίας``, αργοπορεί για λίγες ακόμα ώρες μέσα στα βουνά, απολαμβάνοντας την ομορφιά και τη γαλήνη τους. Το ίδιο βράδυ θα σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Παίρνοντας για πρότυπο το τελευταίο απόγευμα της ζωής της Ανιές, το βιβλίο αυτό προτείνει μια καινούργια ανάγνωση των μυθιστορημάτων του Μίλαν Κούντερα στο σύνολό τους, από `Το αστείο` ως την `Άγνοια`. Εξηγεί τη θέση τους μέσα στην ιστορία του νεότερου μυθιστορήματος· εξετάζει τον πλούτο των θεμάτων που συγκροτούν το περιεχόμενό τους και την τόλμη των μορφικών τους επινοήσεων· και φωτίζει τη θεμελιακή τους ανακάλυψη: την ανάδυση μιας ανεξερεύνητης πριν από εκείνα επικράτειας ύπαρξης. Ξεμακραίνοντας από την ακαδημαϊκή μονογραφία, το βιβλίο αυτό αναβιώνει τη μεγάλη γαλλική παράδοση της τέχνης του δοκιμίου ως στοχασμού ενός έργου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Κιουρτσάκης

Γιάννης Κιουρτσάκης (Μεταφραστής)

Ο Γιάννης Κιουρτσάκης γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Ύστερα από μια σειρά μελέτες για τον Σεφέρη, τον Καραγκιόζη, την προφορική παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, δούλεψε, μεταξύ 1995-2007, μια μυθιστορηματική και δοκιμιακή τριλογία με γενικό τίτλο "Το ίδιο και το άλλο" και με πειραματόζωο τον εαυτό του. Το 1986 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου και το 1996 με το Βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω".

Francois Ricard (Συγγραφέας)

Ο Φρανσουά Ρικάρ γεννήθηκε στο Shawinigan του Καναδά το 1947. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Μακ Γκιλ και Aix-en-Provence (διδακτορική διατριβή) και επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ του Κεμπέκ, όπου διδάσκει από τη δεκαετία του ΄70 γαλλική και γαλλόφωνη-καναδική λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας δοκιμίων λογοτεχνικής κριτικής, μεταξύ των οποίων τα: "Gabrielle Roy", 1972, "La Litterature contre elle-meme", 1985, "Guide de la litterature quebecoise", 1988, "Rene Richard : 1895-1982", 1993, "La Generation lyrique", 1994, "Gabrielle Roy: une vie", 1996, "Introduction a l΄oeuvre de Gabrielle Roy: 1945-1975", 2001 και "Le Dernier apres-midi d΄Agnes: essai sur l΄oeuvre de Milan Kundera", 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
212
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.27 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση