Το ταξίδι της πεταλίδας
zoom in

Αγαπητό μου παιδί,
Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου με τίτλο "Το ταξίδι της πεταλίδας" έγινε μέσα από την κοινή προσπάθεια των παιδιών του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, που δούλεψαν με ενθουσιασμό και αγάπη πολλές ώρες για να στήσουν την εικονογράφηση και άλλης ομάδας παιδιών που το βίωσαν παίζοντας θέατρο.
Έλα και εσύ στην παρέα μας! Προσπάθησε να ζωγραφίσεις, να παίξεις αλλά, κυρίως να ονειρευτείς... Είσαι παιδί. Το δικαιούσαι πάνω από όλα.
Γράφοντας παραμύθια και θέατρο για παιδιά, διεκδικώ και εγώ το όνειρο μαζί σου. Σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν τη ζωή των παιδιών στείρα και το λόγο τους απνευμάτιστο, θα αγωνίζομαι αδιάλειπτα ώστε να συμβάλλω σ` ένα καλύτερο αύριο.

Ευαγγελία Πανούση

Ευαγγελία Πανούση (Συγγραφέας)

Η Ευαγγελία Πανούση γεννήθηκε στο Βοχαϊκό Κορινθίας. Εργάστηκε για τριάντα τέσσερα συνεχή χρόνια, στην Ακαδημία Αθηνών, απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας και έφορος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2000-2002). Είναι μέλος πολλών λογοτεχνικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων. Έχει τιμηθεί και βραβευθεί για την προσφορά της στο χώρο της λογοτεχνίας. Για την ποίησή της έχουν γράψει επώνυμοι και ανώνυμοι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας. Δοκίμια, διηγήματα, ποίησή της δημοσιεύονται σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει επίσης λάβει μέρος σε λογοτεχνικές ημερίδες και συνέδρια με ομιλίες της. Εξακολουθεί να γράφει ποίηση και παραμύθια. Παράλληλα αφηγείται και παραμύθια απ΄ όλο τον κόσμο σε μικρούς και μεγάλους διατηρώντας έτσι την προφορική μας παράδοση. Έργα της: Ποίηση: "Αποσκότισόν μου", Αθήνα 1994, εκδ. Οptima "Γένεση πρώτη", Αθήνα 1996, εκδ. Δωδώνη "Εκμαγείο", Αθήνα 2003, εκδ. Δωδώνη "ΙnteLLiGentsia", Αθήνα 2018, εκδ. Εντύποις, (συμμετοχή σε ομαδική ανθολογία) "Μετά τη βροχή", Αθήνα 2018, εκδ. Αττικός. Παραμύθια: "Το ταξίδι της πεταλίδας", Χίος 1993, εκδ. Πυξίδα, "Η Νεροχώρα και το στοιχειωμένο ποτάμι", Αθήνα 2018, εκδ. Μιχάλη Σιδέρη Επίσης τα παραμύθια "Το μυστικό των πουλιών", "Μια παράξενη φιλία", "Ο θρήνος της νεράιδας" συμπεριλήφθηκαν στην έκδοση του ΙΒ΄τόμου των χρονικών του Μουσείου Γ. Δροσίνη, εμπνευσμένα από τον αείμνηστο ποιητή. Θεατρικό έργο για παιδιά ηλικίας 7 και άνω, από το ομώνυμο παραμύθι της "Το ταξίδι της πεταλίδας", εκδ. Πυξίδα, Χίος 1993.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Γκίκα (Εικονογράφος)


Καλλιόπη Καραθανάση (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Χίος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
46
Διαστάσεις:
30x22
Βάρος:
0.479 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση