Το ταξίδι της Παρβάνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ταξίδι της Παρβάνα

Συνέχεια του βιβλίου "Στον αγώνα για το ψωμί"

Deborah Ellis

Η Παρβάνα μπήκε στο μικρό οικισμό πατώντας προσεκτικά πάνω στα ερείπια. [...]
Ήταν απόκοσμο να στέκει ολομόναχη μέσα στο εγκαταλειμμένο χωριό. Ένιωθε σαν κάποιοι να την κοίταζαν, μα δεν είχε απομείνει κανένας να την κοιτάζει. Η αύρα έφερε ένα αδύναμο κλαψούρισμα ως τ’ αυτιά της. Έμοιαζε να είναι γατάκι. Η Παρβάνα ακολούθησε τον ήχο. Το κλάμα ερχόταν από το τελευταίο σπίτι. Η Παρβάνα στάθηκε στο άνοιγμα της πόρτας. Ένα τμήμα της οροφής είχε πέσει, κι αναζήτησε πάνω από το σωρό τις πέτρες την πηγή του ήχου. Ύστερα το είδε. Δεν ήταν γατάκι. Σε μια γωνιά του δωματίου βρισκόταν ένα μωρό, ξαπλωμένο ανάσκελα. [...]
"Το ταξίδι της Παρβάνα" είναι μια τίμια και συμπονετική θεώρηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν, χωρίς ποτέ να χάνεται η διάσταση του θάρρους και της ελπίδας, που στηρίζουν τα παιδιά ακόμα και στις πιο φρικτές συνθήκες.
Η Ντέμπορα Έλλις επισκέφθηκε αφγανικά στρατόπεδα προσφύγων και άκουσε πολλές ιστορίες σαν αυτή της Παρβάνα, από την οποία εμπνεύστηκε τα βιβλία "Στον αγώνα για το ψωμί" και "Το ταξίδι της Παρβάνα". Τα συγγραφικά δικαιώματα και από τα δύο βιβλία θα δοθούν στον οργανισμό "Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες του Αφγανιστάν".

Λεία Χατζοπούλου - Καραβία

Λεία Χατζοπούλου - Καραβία (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο, αγγλική και ελληνική φιλολογία, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά και άλλες γλώσσες. Είναι δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχουν εκδοθεί 49 βιβλία της: 10 ποιητικές συλλογές, 23 πεζογραφήματα και 16 θεατρικά έργα για ενήλικες και για νέους. Πολλά έργα της έχουν μεταφραστεί, δημοσιευτεί ή εκδοθεί σε άλλες χώρες, κι έχουν παιχτεί στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή στο θέατρο, στη χώρα μας και αλλού. Η ίδια έχει μεταφράσει έργα από διάφορες γλώσσες. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα και θέατρο. Διευθύνει το "Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Σμύρνης". Συχνά συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια. Από το 1996 οργανώνει στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια διεθνή συνέδρια θεατρολογίας ως πρόεδρος Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θεατρικής Έρευνας στην Ελλάδα. Είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Forum Θεατρικών Συγγραφέων του Ι.Τ.Ι. της UNESCO.

Deborah Ellis (Συγγραφέας)

Η Ντέμπορα Έλλις εργάζεται ως σύμβουλος σε μια "ομαδική κατοικία" του Τορόντο. Το πρώτο της παιδικό βιβλίο "Αναζητώντας τον Χ" κέρδισε το βραβείο του Γενικού Κυβερνήτη για Παιδική. Λίγα χρόνια πριν, η Ντέμπορα Έλλις ταξίδεψε σε αφγανικά στρατόπεδα προσφύγων στο Πακιστάν για να πάρει συνεντεύξεις για το βιβλίο της με προφορικές μαρτυρίες "Γυναίκες του αφγανικού πολέμου". Οι ιστορίες που άκουσε και τα παιδιά που γνώρισε στάθηκαν η έμπνευση και για τα έργα της "Στον αγώνα για το ψωμί" και "Το ταξίδι της Παρβάνα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.222 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση