Το ταίρι της αταίριαστης
zoom in

Όλα τα είδε η γάτα της με τα σμαράγδια μάτια. Αλλά οι γάτες είναι εχέμυθες και μυστικοπαθείς. Ο πετεινός μονάχα έξαλλος τίναζε τα φτερά του και κακάριζε με απόγνωση γιατί την έχασε. Ήταν αυτός ο άμοιρος που βρήκε το άσπρο καπελάκι της έρημο καταγής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Φωτεινή Φραγκούλη

Φωτεινή Φραγκούλη (Συγγραφέας)

Η Φωτεινή Φραγκούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόλυβο της Μυτιλήνης. Σπούδασε ψυχολογία και παιδαγωγικά. Εργάστηκε στην Αθήνα ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Κείµενά της υπάρχουν στα Αναγνωστικά και στα Ανθολόγια του Δηµοτικού Σχολείου, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και λευκώµατα. Έργα της: "Το χωραφάκι της αγάπης", Γνώση, 1990, "Η Κυράνη του δάσους", Αλεξάνδρεια, 1993, "Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της", Αλεξάνδρεια, 1995, "Το μισό πιθάρι", Ελληνικά Γράμματα, 2000, "Το ταίρι της αταίριαστης", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Οι άγγελοι των κοχυλιών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, "Το τραγούδι της Περσεφόνης", Ελληνικά Γράμματα, 2005, "Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες", Ελληνικά Γράμματα, 2008 (βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου περιοδικού "Διαβάζω", 2009)., "Κατ-γατ-καραγάτ", εκδ. Πατάκη, 2011, "Ελιά στο πέλαγος", Εκδ. Πατάκη, 2015, "Το πίσω μπαλκόνι", εκδ. Πατάκη, 2018. Έφυγε από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 2018.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκη Ελευθεριάδη (Εικονογράφος)

Η Νίκη Ελευθυεριάδη γεννήθηκε στην Πέτρα της Λέσβου. Σπούδασε γραφικές τέχνες, διακόσμηση εσωτερικού χώρου στην Αθήνα - στο ΚΤΕ - (1972-1974) και πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (1957-1977). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Πέτρα. Για το ζωγραφικό της έργο έχουν γραφτεί πολλά δοκίμια και κριτικές, μερικές από τις οποιές υπογραφουν οι: Β. Σπηλιάδη, Ν. Ηλιοπούλου - Ρογκάν, Σ. Λυδάκης, Α.Ταμβάκη, Ν. Αλεξίου, Α. Κοροξενίδου, Α. Γριμάνη, Τ. Μαυρωτάς, Ε. Μπίστικα, Χρ. Μποτσόγλου κ.ά. Έργα της βρίσκονται στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ι. Βορρέ, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Max Fourny στο Παρίσι, στην Αγροτική Τράπεζα, στη Τράπεζα Πίστεως, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, στην Πινακοθήκη του Δήμου Μυτιλήνης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Βόλο, Κρήτη, Κέρκυρα, Παρίσι, Βρυξέλες, Άμστερνταμ και Μελβούρνη.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
31
Διαστάσεις:
24x21
Βάρος:
0.323 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση