Το σύστημα ποινών στην ελληνική εκπαίδευση του 19ου αιώνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σύστημα ποινών στην ελληνική εκπαίδευση του 19ου αιώνα

Βασίλης Γ. Χατζηβασιλείου

Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Ν. Τερζής είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, υφηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα της Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της ελληνικής εκπαίδευσης, καθώς και με όψεις Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ελληνική εκπαίδευση στην ευρύτερη Βαλκανική κατά την οθωμανική περίοδο, δραστηριότητα που συνδέεται και με την παρουσία του στην Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (1997-2007).

Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αχιλλέας Γ. Καψάλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Διδακτικής.

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Βασίλης Γ. Χατζηβασιλείου (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ολοκήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, καθώς και τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα της παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Το 1999 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Είναι ιδρυτικό μέλος της "Εταιρίας Κλινικής Κοινωνικής Έρευνας". Ασχολείται με τη διδακτική της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα της ποίησης. Έχει επί σειρά ετών την επιμέλεια του εκπαιδευτικού περιοδικού "Χρονικά" του Πειραματικού Σχολείου του Α.Π.Θ. του οποίου είναι διευθυντής. Έχει εκδώσει το βιβλίο "Το σύστημα των ποινών στην ελληνική εκπαίδευση του 19ου αιώνα" (Κυριακίδης, 1988) και συμμετέχει στη συλλογική έκδοση "Ταυτότητες" (Καστανιώτης, 1997).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
133
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.21 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση